Minden, amit a PayPal kriptós szolgáltatásáról tudni érdemes

Annak ellenére, hogy a PayPal kriptós szolgáltatásai továbbra is csak az amerikai felhasználóknak érhetők el, az érdeklődés globális szinten magasan áll. Most összeszedtük, hogy eddig mit érdemes tudni az online fizetési szolgáltató kriptopénzekkel kapcsolatos lehetőségeiről.

Mit, hogyan és mennyiért? A PayPal és a kriptopénzek

Tavaly októberben jelentette be a PayPal, megnyitja amerikai ügyfelei előtt a lehetőséget, hogy kriptovalutákat vásárolhassanak, értékesíthessenek és tároljanak online számláikon. Novemberben aztán ez el is indult, alig néhány hete pedig már azt is elérhetővé tették, hogy az ügyfelek csaknem 29 millió kereskedőnél is használhassák a bitcoint. A kriptók közül jelenleg egyébként négyet találhatunk meg a platformon. A bitcoin (BTC) mellett az ethereum (ETH), a bitcoin cash (BCH) és a litecoin (LTC) vásárolható és adható el.

Tavaly a kriptós platform indításakor nem számoltak fel extra tranzakciós díjakat, ez azonban január 1-jével változott. A tárolás továbbra is díjmentes, azonban vásárlás és értékesítés esetén az alábbi táblázatban láthatók az érvényes díjak:

Amit a PayPal kriptós szolgáltatásáról tudni érdemes

A PayPal a kriptós fizetésekhez a Paxos Trust Companyval lépett partnerségre. Ők a kriptovalutás tranzakciókat rögtön a PayPal platformján teszik lehetővé, ezzel is megőrizve a felhasználóbarát kialakítást. Szabályozói szemszögből is jól teljesít a PayPal. BitLicense-t a New York State Department of Financial Servicestől kaptak.

Ahogy azt már fentebb is említettük, jelenleg még csak az amerikai ügyfelek érhetik el a szolgáltatást. A legfrissebb közlemények szerint 2021 első felében továbbra is várható a globális terjeszkedés, azonban konkrét országok és régiók még nem kerültek bejelentésre.

A PayPal kapott hideget és meleget is a kriptoközösségtől, az pedig máig látszik, hogy előnyei és hátrányai egyaránt lesznek a szolgáltatásnak. A PayPal biztosan nyerni fog magának embereket. Könnyű használhatósága, ismert neve és a magasfokú biztonsági előírások kifejezetten attraktívak lehetnek azoknak, akik még csak most kezdenek el ismerkedni a digitális eszközökkel.

Azonban az, hogy sem a PayPalos számlára küldeni, sem onnan egy másik tárcacímre kiutalni nem tudod a kriptopénzeket, sok ember számára problémás lehet. Andreas Antonopoulos, a bitcoin szuverenitásának nagy támogatója videókkal is felhívta a PayPal kriptós szolgáltatásainak problémáira a figyelmet. Szerinte „ha a PayPalon vásárolsz bitcoint, akkor nem vásárolsz bitcoint” – véleményét pedig kifejezetten sokan osztották a kriptoközösségben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük