A PayPal kriptovaluta szolgáltatása 2021 első felében lesz globálisan elérhető

A PayPal új kriptovaluta szolgáltatása várhatóan 2021 első felében lesz az egész világon mindenki számára elérhető.

Az amerikai felhasználók korábban igénybe vehetik az új szolgáltatást

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a PayPal múlt hónapban jelentette be, hogy a felhasználók számára lehetővé teszik a bitcoin és más kriptovaluták vásárlását, tárolását és eladását. Dan Schulman, a PayPal vezérigazgatója a tegnapi nap folyamán egy konferenciahívás során osztott meg további részleteket az új szolgáltatásról. Schulman elárulta, hogy az új kriptovaluta szolgáltatás várhatóan decemberben lesz elérhető az Egyesült Államok összes felhasználója számára. Jelenleg mindössze az amerikai ügyfelek 10%-a tud kriptovalutát vásárolni és tárolni.

A PayPal úgy tervezi, hogy a szolgáltatást a jövő évben terjesztik ki globálisan. Így a világ többi részén csak a jövő év első félévében indulhat a kriptovalutákkal történő kereskedés. Várhatóan ugyanekkor a PayPal Venmo névre hallgató mobil fizetési appjában is megjelenik majd a szolgáltatás.

Nagy az érdeklődés az új kriptovaluta szolgáltatás iránt

A PayPal vezére a központi bankok digitális valutáival (CBDC) kapcsolatban elárulta, hogy ezen fizetőeszközök támogatása fontos, mivel “nyilvánvaló, hogy a világ gyors tempóban halad a kézzel megfogható eszközöktől a digitális felé”. Nem kérdéses tehát, hogy a digitális valuták jelentősége a jövőben még tovább fog növekedni. Schulman úgy gondolja, hogy a PayPal platformja és az összes új digitális infrastruktúra, amit most létrehoznak elősegítik, hogy a pénzkezelés és a pénzeszközök mozgása hatékonyabb, olcsóbb és gyorsabb legyen.

A kriptovaluta szolgáltatás iránt már most is nagyon nagy az érdeklődés. Schulman szerint “a várólistájuk kétszer vagy háromszor nagyobb, mint amire korábban számítottak”. A vezérigazgató arról is beszámolt, hogy azok a felhasználók, akik már vásároltak kriptót, naponta többször is megnyitják a tárcájukat (wallet), hogy megnézzék mi történt a kripto befektetésekkel.

A nagy keresletre való tekintettel a PayPal egy új döntést is hozott: megemelik a heti kriptovaluta vásárlásokra vonatkozó limitet 10 ezer dollárról 15 ezerre.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük