A Bitcoin energiafogyasztása jóval alacsonyabb mint a bankrendszeré

Egy új jelentés szerint a bankrendszer több mint kétszer annyi energiát fogyaszt mint a Bitcoin. Az elemzés szerzői vizsgálták a Bitcoin energiafelhasználását, és összehasonlították a banki és aranyiparhoz kapcsolódó energiaszükséglettel.

A bankrendszer sokkal több energiát fogyaszt mint a Bitcoin

A Galaxy Digital a múlt héten egy új jelentést tett közzé ‘A Bitcoin energiafogyasztásáról: Egy szubjektív kérdés kvantitatív megközelítése’ címmel. A szerzők azt írták, hogy “ez a jelentés kvantitatív megközelítést alkalmazott, összehasonlítva a Bitcoin energiafelhasználását a többi iparág energiafelhasználásával”.

Az elemzésben összehasonlították a bankrendszer, az arany és a Bitcoin energiafogyasztását.

A kutatés szerint a Bitcoin hálózat becslések szerint évente összesen 113,89 Twh energiát használ fel. A becslés magában foglalja a bányászok, a bányászpool-ok, és a node-ok villamosenergia-fogyasztását is.

A Bitcoin energiafogyasztása a legkisebb

Míg a jelentés becslései szerint az aranyipar évente nagyjából 240,61 TWh-t használ fel, mégis egyértelmű, hogy a bankrendszer a legnagyobb fogyasztó.

A szerzők megjegyezték, hogy “a tágabb bankrendszeren belül a villamosenergia-fogyasztás négy kulcsfontosságú területre osztható, amelyek elegendő adattal rendelkeznek az elfogadható becslések megállapításához: a banki adatközpontok, bankfiókok, ATM-ek és a kártyahálózat adatközpontjai”.

“Becsléseink szerint a bankrendszer évente 263,72 TWh energiát használ fel.„

Összegzésként a jelentés kiemeli a Bitcoin jellemzőit, amelyek pénzügyi szabadságot kínálhatnak az embereknek világszerte. Ezenkívül: „A hálózat előnyös lehet az energiaszektor számára azáltal, hogy tökéletes felhasználási eseteket hoz létre az időszakos és a felesleges energia használatára. És a hálózat csak akkor bővül tovább, ha a hálózat adoptációja azt indokolja.”

Hangsúlyozva, hogy „az energiafelhasználás nem feltétlenül rossz dolog”, az elemzés szerzői azonban azt is megjegyezték, hogy „az emberek továbbra is olyan új technológiákat fognak találni, amelyek több energiát igényelnek, és amelyek így környezetvédelmi kihívást jelentenek. A Bitcoin erre egy példa.”

Ezután újra megvizsgálták az eredeti kérdést, és megállapították:

„A Bitcoin hálózat villamosenergia-fogyasztása elfogadható felhasználása az energiának? A válaszunk végleges: igen.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük