Összeomlott a Iron Titanium token, Mark Cuban is bukott

A milliárdos befektető és a Shark Tank sztárja, Mark Cuban a decentralizált pénzügyekre (DeFi) és a stabilcoinokra összpontosító kriptopénz szabályozásra szólított fel, miután egy token árfolyama, amelybe ő maga is befektetett, 64 dollárról nullára esett.

A Dallas Mavericks NBA-csapat milliárdos tulajdonosa, Mark Cuban egy olyan tokenbe fektetett, amely szerdán körülbelül 64 dollárról meg sem állt a nulláig. Az Iron Finance az Iron Titanium token (TITAN) gyakorlatilag összeomlott, a cikk írásakor egy TITAN $0.000008693 dollár ért.

A milliárdos befektetőt már jó ideje lenyűgözi a DeFi. Június 13-án írt egy blogbejegyzést, amelyben a DeFi innovációban és a TITAN-ban rejlő lehetőségeket méltatta. Egyesek szerint az Iron Finance token Cuban miatt vált népszerűvé, valójában semmit nem ér.

A blogbejegyzésben a Shark Tank sztárja kifejtette, hogy ő egy kis likviditásszolgáltató (LP) volt a Quickswap számára. “2 különböző tokent biztosítok (DAI/TITAN), amelyek lehetővé teszik a Quikswap számára, hogy swapokat kínáljon e két token között… a kezdeti 75 ezer dolláros befektetésem megtérülése (csak a díjakon alapulva), jelen írás szerint éves szinten körülbelül 206%-os hozamot jelent… cserébe azért, hogy likviditást biztosítok, amelyre mind a TITAN-nak, mind a Quickswapnak szüksége van a vállalkozásukhoz, a két token közötti swapok tranzakciós volumenének .25 részét kapom.”

A Bloombergnek írt csütörtöki levelében Cuban a TITAN-nal kapcsolatos tapasztalatairól beszélt:

“Olvastam róla. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Kiszálltam. Aztán visszaszálltam… A kriptoportfólióm százalékos arányát tekintve kicsi volt. De elég volt ahhoz, hogy ne legyek boldog. De tágabb értelemben ez nem különbözik azoktól a kockázatoktól, amelyeket angyalbefektetésekkel vállalok” – jegyezte meg. “Minden új iparágban vannak kockázatok, amelyeket azzal a céllal vállalok, hogy ne csak pénzt próbáljak keresni, hanem tanuljak is.”

A szabályozásra rátérve azt javasolta, hogy “ha a tanulságokat keresem, akkor az igazi kérdés a szabályozási kérdés”.

Vannak azonban, akik nem hisznek Cuban bukásának. Paul Bryant Twitter-felhasználó a következőket írta: “Egy nanoszekundumig sem hiszem, hogy Mark Cubant váratlanul érte a TITAN összeomlása. Az alkotó névtelen volt, a hasznossága nulla…”

Közben egyesek kritizálták Cubant, amiért szabályozásra szólított fel. David Schawel, a Family Management Corporation CIO-ja úgy kommentálta az esetet:

“Nehezen viselem, amikor az emberek elismerik, hogy lusták voltak az előzetes vizsgálatkor, de aztán a szabályozás hiányát okolják.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük