A Dallas Mavericks most már dogecoinban is fogad el fizetéseket

Bár az amerikai kosárlabda-bajnokság, az NBA jelenlegi állását elnézve nehezen hihető, de a Dallas Mavericks csapata az egyik legértékesebb márkanév az NBA-ben. Még 2019. augusztusban jelentette be a csapat, hogy a BitPay segítségével lehetőséget ad szurkolóinak jegyek és ajándéktárgyak vásárlására bitcoinban is. A csapat tulajdonosa, Mark Cuban egyébként közismerten Bitcoin-rajongó, így már régóta érett a döntés. Ezzel pedig a Dallas lett a második olyan csapat az NBA-ben, amelyiknél lehet bitcoinnal fizetni. Az első még a Sacramento Kings volt 2014-ben. Most pedig jött az új bomba, Mark Cuban jóváhagyásával és támogatásával ugyanis a Dallas lesz az első csapat, amelyik majd dogecoint is el fog fogadni fizetőeszközként.

A Dallas Mavericks már dogecoinban is fogad el vásárlásokat

És ugyanúgy, ahogy a Bitcoin esetén, ezúttal is a BitPay lesz majd a platform, amelyen keresztül a rajongók vásárolhatnak. Jelenleg csak ajándéktárgyakat, hiszen nézők nélkül zajlanak a meccsek az idei szezonban (is), de remélhetőleg már nem sokáig lesz ez így. Akkor pedig majd jegyvásárlásra is lehet használni a viccnek indult kriptovalutát. És a hatalmas hírverés a dogecoin körül nagyjából egyetlen embernek, Elon Musknak köszönhető. Ő masszívan tett azért, hogy a mém-valuta most már a mainstreamben is elfogadottá váljon.

És valamennyire érthető is a mostani döntés háttere is, hiszen Cuban korábban nyilatkozott már arról, hogy ő maga is vett dogecoint. Ahogy elmondta, akkor még nagyon nem is volt fogalma az egészről. A dogecoin volt az, aminek segítségével a fia elmagyarázta neki a rendszer működését. Érdekesség egyébként a milliárdos Cubanról, hogy azt is többször elmondta már, hogy az Ethereumot favorizálja a Bitcoinnal szemben. És ezzel amúgy még nem fejeződött be a friss hírek özöne a Dallas tulajdonosának kriptos szerepvállalásáról. Szinte egyidőben a dogecoinos bejelentéssel, az is nyilvánosságra került, hogy Cuban befektetett a Mintable nevű NFT-platformba is. Mert a milliárdos abban is hisz, hogy előbb-utóbb az NFT-k tényleg lecserélik majd a valódi, fizikai formában gyűjthető egyediségeket. Van ráció abban, amit mond, hiszen látjuk mennyit akar valaki fizetni azért a tokenért, ami Jack Dorsey első tweetjének metadatáját, egyedi változatát tartalmazza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük