Egy svájci bank lett az első a világon, mely Ethereum stakelést kínál

A svájci Sygnum bank lett az első szabályozott bank a világon, amely Ethereum 2.0 stakelést kínál ügyfeleinek intézményi szintű letétkezelési szolgáltatásain keresztül.

A svájci és szingapúri irodákkal rendelkező Sygnum digitális eszközbank bejelentette, hogy ügyfeleinek lehetőségük lesz a bankon keresztül stakelni. Hozzátette, hogy akár 7%-os éves hozamra is számíthatnak.

Az Ethereum 2.0 egy fejlesztés, ami a hálózat méretezhetőségére és fenntarthatóságára szolgáló frissítés. A meglevő Proof-of-Work konszenzust váltotta fel a Proof-of-Stake algoritmusa, amit már több éve vártak.

A Sygnum nagy előrelépést tett

Az Ethereum messze a legtöbbször használt blokklánc platform. Több milliárd dolláros alkalmazásnak add otthont, köztük a decentralizált pénzügyi és NFT ökoszisztémák többségének.

Thomas Eichenberger, a Sygnum bank üzleti egységének a vezetője a frissítésről elmondta:

„Az Ethereum a második legnagyobb blokklánc protokoll, és az Ethereum stakelés alapvető eleme a digitális eszközök portfóliójának. Ehhez most kényelmesen, biztonságosan és szabályozott környezetben lehet hozzáférni. Tovább bővíti a Sygnum vonzó, szabályozott hozamtermelő termékeinek a kínálatát. Ezzel kielégíti az ügyfelek igényeit azzal, hogy felhalmozhatnak más bevételi formákat is.”

Mikor véglegesítik, az Ethereum folyamatban levő frissítése nagyjából 99,95%-kal kevesebb energiát fog felhasználni és gyorsabban fogja feldolgozni a tranzakciókat, mint most. Az Ethereum 2.0-val a node hitelesítők stakelni fogják az Ethereumot a tranzakciók hitelesítésére és biztosítására, amiért cserébe jutalomban részesülnek.

Az Ethereum decemberben indította el a Beacon Chain betéti szerződését, ami lehetővé teszi az Ethereum használóknak 32 Ethereummal való stakelést hozam fejében. A következő frissítésnél, ami várhatóan 2021-ben vagy 2022-ben lesz, a Beacoin Chain összeolvad az Ethereum mainnettel. Végül 64 shard chain fog adódni a hálózathoz.

Habár több mint 14 milliárd dollár lett stakingelve az Ethereum 2.0 szerződésben, az Ethereum hálózatba való közvetlen staking technikailag összetett és drága lehet sok befektető számára. 32 Ethereum ma nagyjából 65 000 dollár (19 500 000 Ft), ehhez jön még a node működtetésére használt költség.

A stakelés egyszerűsítése érdekében a Sygnum lehetővé teszi, hogy tőkét stakeljünk és hozamot termeljünk minimális betéti követelmények nélkül.

A jutalom sem marad el

Thomas Brunner, a Sygnum bank számlavezetés vezetője kijelentette:

„A Sygnum ügyfelei részt vehetnek az új Proof-of-Stake Ethereumban és potenciálisan részesülhetnek a magasabb staking jutalomban. Ez ellenállhatatlan a hosszú távú befektetők számára az Ethereum ökoszisztémában.”

A Sygnum az első bank, amely biztosítja az Ethereum 2.0 stakelést. Hagyományos banki engedéllyel rendelkezik és ügyfeleinek, például magánbefektetőknek és vállalatoknak lehetőséget kínál arra, hogy kitettséget nyerjenek a kriptovalutákhoz. Az Ethereum mellett a Sygnum a Tezossal is lehetővé teszi a stakinget. Továbbá határozott idejű betétet biztosít a bank digitális svájci frank stabilcoinján nyereség eléréséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük