A Steam betiltja, az Epic Games támogatja a blokklánc játékokat

A közkedvelt Epic Games Store – mely leginkább a Fortnite fejlesztőjeként tört be a köztudatba – bejelentette, hogy a jövőben engedélyezni fogja a blokklánc játékokat platformján. A hír rövidesen azután érkezett, hogy a Steam online játékáruház közölte, hogy betiltja a blokklánc technológiára épülő, kriptovaluta és NFT-alapú játékokat. 

Az Epic Store már régóta kézzel-lábbal azon dolgozik, hogy a Steam méltó konkureciája legyen. Most pedig úgy tűnik a legjobb, vagy legalábbis a legforradalmibb módját választotta annak, hogy elsöpörje trónjáról riválisát:

Az Epic Games Store örömmel fogadja a blokklánc technológiát használó játékokat, feltéve, hogy azok betartják az erre vonatkozó előírásokat, nyilvánosságra hozzák feltételeiket, és megfelelő korhatár-besorolással rendelkeznek” – tweetelte az Epic atyja, Tim Sweeney. Hozzátette, hogy „bár az Epic nem használ kriptovalutát játékaiban, előszeretettel fogadják az innováció örömét a technológia és a pénzügyek területén”.

Várható volt?

A Steam a PC-s világ legnagyobb digitális játékforgalmazója, ahol a felhasználók a platformon keresztül vásárolhatnak vagy éppen kedvük szerint tölthetnek fel játékokat. A játékáruház üzemeltetője, a Valve most úgy látszik, nem igazán rajong a blokklánc technológiáért. Ugyan egyelőre még kérdéses, miért tiltották be a blokklánc alapú játékokat, Amy Wu, a Lightspeed kockázati tőkealap-kezelő vállalat partnere szerint a Steam lépése várható volt:

A Web2 centralizált platformok részesedést kapnak az ökoszisztémájukból származó összes bevételből. – mondta – A blokklánc megkerüli ezt, és visszaadja az értékeket a felhasználók és a fejlesztők számára” – tweetelte.

A Valve tehát, új szabályzatát követve, néhány játékot már eltávolított a platformról, melyre legelőször a NFT-t használó Age of Rust fejlesztője hívta fel a figyelmet.

Törhetetlenül hiszek abban, hogy az NFT-k és a blokklánc játékok jelentik a jövőt” – tweetelte a játék fejlesztője.

A fejlesztőknek egyelőre még várniuk kell azzal, hogy blokklánc játékokat adjanak ki az Epic-en keresztül, a vállalat ugyanakkor már eszeveszetten tör előre, hogy a kriptojátékok világának vezetőjeként pozícionálja magát.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük