Nagyot nőtt a blokklánc játékok népszerűsége

A blokklánc játékok szegmense elképesztő növekedést ért el az elmúlt hónapokban köszönhetően a nagyon jövedelmező play-to-earn (játssz és keress pénzt) trendnek. Habár egyértelműen az Axie Infinity vezeti a népszerűségi listát, a DappRadar legújabb riportjában egy átfogó képet mutat a blokklánc játékokról, és van néhány mutató, amiben a többi játék már meg is előzi az Axie Infinity-t. A harmadik negyedéves adatok alapján kijelenthető, hogy a play-to-earn (P2E) típusú játékok és a NFT-k népszerűsége áll a blokklánc játékok növekedése mögött.

A blokklánc játékok nagyon beindultak

A DappRadar elemzése szerint 1.54 millió egyedi aktív tárcát regisztráltak a harmadik negyedévben. A jelentés kiemeli, hogy ez 25%-os növekedésnek felel meg az előző negyedévhez képest, és éves szinten 509%-os növekedést jelent.
Az 1.54 millió regisztrált új tárcából 754 ezer a blokklánc játékokhoz köthető.

A 7-napos mozgóátlag az egyedi aktív tárca regisztrációk esetében egy erős kiugrást mutat júliusban. Ez csak kicsivel marad el a májusban beállított 1100-as rekordtól. Azóta a mutató értéke csökken, 500 és 700 közötti sávban ingadozik.

blokklánc játékok

A DappRadar riportja szerint az egyedi aktív tárcák mindig egy egyedi címhez kapcsolhatóak, amik egy bizonyos okosszerződéssel vannak interakcióban. Ha egy felhasználónak egynél több tárcája van, akkor ez az egyedi aktív tárcák mutató nem tehető egyenlővé a napi aktív felhasználók számával.

Az Axie Infinity játék népszerűsége a blokklánc játékok között a normál videojátékok körében a Pokemonhoz hasonlítható. Néhány játékos több ezer dollárt is keresett egy hónap alatt a játékkal. Így nem érhet meglepetésként, hogy augusztusban több mint 1.8 millió aktív játékosa van a játéknak.

Azonban azóta hét új blokklánc játék is sok új játékost vonzott be. Sőt az egyedi aktív tárca műveletek alapján túl is szárnyalták az Axie-t. Az Alien Worlds a Wax-on volt a legnépszerűbb, amit a Splinterlands követett a Hive-on és az Arc8 a Polygon-on.

blokklánc játékok

A WAX-on az aktív tárcák száma negyedéves alapon 53%-ot emelkedett. A dominanciája a blokklánc játékok között mégis csökkent 31%-kal a második negyedévhez képest. Ez annak köszönhető, hogy a harmadik negyedévben a Binance Smart Chain és a Hive masszív növekedést ért el a blokklánc játékok szegmensében is.

blokklánc játékok

Érdekes lesz látni, hogy milyen részesedést tudnak megcsikarni a P2E játékok a blokkláncokon belül. Kérdéses, hogy mennyire tudják megközelíteni a DeFi szolgáltatókat a következő évben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük