A Sacramento Kings blokklánc technológiai céggel lépett partnerségre

Az NBA-s Sacramento Kings, és a felhőalapú számítástechnikai szolgáltatásokat kínáló blokklánccég, az Ankr többéves együttműködésről állapodtak meg. A megállapodás során a két fél oktatási tartalmakat készít majd a kriptovalutákkal és a blokklánc technológiával kapcsolatban a sportrajongóknak.

A hírt az NBA a saját honlapján jelentette be. A két szervezet amellett, hogy rendezvények keretében és projektek létrehozásával tanítaná az sportrajongókat a digitális eszközök előnyeiről, a Golden 1 Centerben, a csapat otthonában évente megrendezésre kerülő eseményt is szervez. Erre az eseményre a diákokat és a fejlesztőket hívják meg, hogy megismerkedjenek a kriptotérben zajló fejlesztésekkel.

„A sport erőteljes platform az oktatás és az innováció felkarolására. Büszkék vagyunk az Ankr-rel való partnerségre, hogy még inkább összehangoljuk szinergiánkat az előremutató kezdeményezések mentén. Továbbá arra is, hogy oktatási lehetőséget kínáljunk a rajongóknak a kriptogazdaságról.”-mondta Vivek Ranadivé, a Sacramento Kings elnöke és tulajdonosa.

Chandler Song a maga részéről dicsérte az NBA-csapat azon törekvését, hogy az új technológiák felé fordul. Továbbá reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés “új ajtókat nyit meg mind a sportrajongók, mind a kriptoközösség számára”.

„Sokszor meglátogattuk a Kings adatközpontot a kriptobányászathoz a létesítményeiken belül, és csodálom a tulajdonos, Vivek nyitottságát az új technológiák befogadására. Egyetértünk abban, hogy elő kell mozdítanunk a Web 3 technológiák alkalmazását.”-jelentette ki Chandler Song, az Ankr társalapítója és vezérigazgatója.

Kriptóban való fizetés a játékosoknak

A Sacramento Kings már évek óta kriptopárti álláspontot képvisel. 2014-ben lehetővé tette a rajongók számára, hogy Bitcoinnal fizessenek a jegyekért és az árucikkekért. Idén áprilisban Ranadivé elnök újabb lépést jelentett be a digitális eszközöket illetően. Lehetővé tette az alkalmazottak, beleérte a játékosok számára is a választást, hogy dollárban vagy Bitcoinban szeretnék-e megkapni a fizetésüket.

A Dallas Mavericks egy másik NBA-csapat, amely elfogadja a digitális eszközökben való fizetést. A klub azonban a Bitcoin mellett a Bitcoin Cash-sel, az Ethereum-mal, a Dogecoin-nal és más kriptovalutákkal való fizetést is lehetővé teszi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük