A Bitmart CEO-ja közölte, visszatéríti a kibertámadás során ellopott pénzt a károsultaknak

A Bitmart vezérigazgatója, Sheldon Xia december 6-án közölte, hogy a tőzsde saját pénzéből fogja visszatéríteni a hétvégi támadás során ellopott 196 millió dollár értékű kriptoeszközt.

A Twitteren Xia azt írta, hogy a Kajmán-szigeteken bejegyzett kriptopénz kereskedési platform saját pénzéből kártalanítja az érintett felhasználókat. Azt nem részletezte, hogy a felhasználóknak teljes vagy részleges kártérítést nyújtanak-e.

“Több projektcsapattal is tárgyalunk, hogy a legésszerűbb megoldásokat hagyjuk jóvá, például a tokencserét. A felhasználói eszközök nem sérülnek” – tette hozzá Xia.

Úgy tudni a Huobi kriptováltó és a Shiba Inu közösség is segítő kezet nyújtott a BitMartnak.

A tolvajok 196 millió dollárnyi kriptót loptak el

Mint arról hétvégén beszámoltunk a támadók összesen 196 millió dollár értékű kriptovalutát loptak el a BitMarttól.

A kiberbűnözők a tőzsde két forró tárcáját – az Ethereum és a Binance Smart Chain tárcákat – fosztották ki, és mintegy 20 tokent loptak el, köztük Binance Coint, Saitamat, Floki Inut, BabyDoget és Shiba Inut.

A forró tárcák aktív digitális eszközszámlák, amelyek az internethez kapcsolódnak. A tőzsdék ezeket a tárcákat használják a platformjaikon folyó napi kereskedési tevékenységek megkönnyítésére. Mivel ezek az internethez kapcsolódnak, nagyobb eséllyel eshetnek kibertámadások áldozatává.

Miután a hackerek levették a BitMarttól a pénzt, az ellopott tokeneket Ethereumra (ETH) cserélték az 1inch decentralizált tőzsdén. Végül az ETH-t a Tornado Cash-be, egy coinmix platformra vitték át, amely megnehezíti az ellopott eszközök nyomon követését.

Xia, a BitMart vezérigazgatója szerint a biztonsági rés a szóban forgó két forró tárca vagy más néven hot wallet privát kulcsainak ellopásából eredt.

“A BitMart befejezte a kezdeti biztonsági ellenőrzéseket és azonosította az érintett eszközöket” – jelentette ki Xia.

A BitMartnál lévő egyéb eszközök biztonságban vannak. Xia a felhasználók szíves megértéséért könyörgött, miközben a New Yorkban, Kínában, Hongkongban és Szöulban lévő irodákkal együttműködve próbál a tőzsde rendet tenni a háza táján. A hackertámadás miatt felfüggesztették a be- és kifizetések, de várhatóan december 7-én fokozatosan újraindulnak a tőzsde szolgáltatásai. A BitMart a CoinGecko adatai szerint a világ egyik legnagyobb volumenű központosított kriptotőzsdéje. A váltó átlagosan kilencmilliós felhasználói bázissal büszkélkedhet.