A LUNA beelőzte az Ethereumot a lekötött staking értékben

Az elmúlt héten a LUNA token árfolyamának emelkedése miatt a Terra a második legtöbb staking-et tartalmazó digitális valuta lett a teljes lekötött érték (TVL – total value locked) alapján. Ezzel maga mögött hagyta az Ethereumot. A riport szerint a Terra kriptoprojektnek több mint 226 325 stakerje van, ami 29,5 milliárd dollár értékű stakelt LUNA tokent jelent. Ezzel a hálózat a második helyre jött fel a rangsorban, toronymagasan megelőzve az Ethereumot.

LUNA staking

A Staking Rewards által kiadott jelentésből kiderül, hogy a Terra nemrég megelőzte az ETH coint a hálózat teljes lekötött értéke alapján. Az adatok alapján a Terra hálózatban több mint 29,5 milliárd dollár értékű token volt zárolva. Ezzel szemben az Ether 25,9 milliárd dollár értékben zárolt tokent stakingre a hálózatán belül.

Más területek, ahol a Terra felülmúlja az Ethereumot

A platform adataiból kiderül, hogy a LUNA több mint 226 325 stakerrel rendelkezik. Ezzel szintén beelőzte az Ethereum hálózatot, ugyanis ott 54 768 staker van. A Terra ezzel üldözőbe vette a Solana hálózatot, amelyben több mint 35 milliárd dollár értékben van token zárolva.

A LUNA a felhasználóknak átlagosan a befektetéseik 6,62%-át fizeti jutalomként az éves staking bevételek után. Az ETH 4,81%-os staking jutalmat fizet, ami jelentősen alacsonyabb, mint a Terra staking juttatásai. A top 10 staking kriptovaluta közül a legtöbbet jutalmat a Polkadot (DOT) projekt fizeti, amely átlagosan 13,92%-ot jutalmat kínál.

A DefiLlama adatai szerint az Ethereumban a teljes lekötött érték 111.4 milliárd dollár. Ez az érték azonban magába foglalja a más DeFi protokollban is fedezetként lekötött staking tokeneket, nemcsak a Beacon Chain-ben lekötött ETH-t.

A DefiLlama adatai is alátámasztják, hogy a LUNA teljes lekötött értéke 26.905%-kal nőtt egy hét alatt. Ezzel a teljesítménnyel a BNB Smart Chain-t is beelőzte, amely jelenleg a harmadik helyen áll 12.03 milliárd dollár értékben.

A staking jutalom jelenti a TVL-mérőszámok és a staking érték közötti különbségeket

Az Staking Rewards elmagyarázta a TVL-mérőszámok és a staking érték közötti figyelemre méltó különbségeket is. A TVL-mérőszámok a DeFi protokollokban ztárolt teljes eszközértéket tartalmazzák az olyan komponensek esetében, mint a hitelezés.

Az elmúlt hónapban a LUNA árfolyama 78,4%-kal ugrott meg, és jelenleg 87 dolláron kereskednek 34,5 milliárd dolláros piaci kapitalizáció mellett.