Megnőtt az altcoinok iránti érdeklődés az ethereum kiáramlása miatt

Egy nemrég megjelent bejegyzés szerint az elmúlt három hetet figyelembe véve az ethereum kiáramlásának értéke megközelítette a 17 millió dollárt.

Másrészt nemcsak az ETH esetében történt jelentős csökkenés. A piacot tekintve a heti kiáramlás értéke 7,2 millió dollár, és három hét alatt összesen 219 millió dollárnyi kriptovaluta áramlott ki.

A kriptovaluták ki- és beáramlásai hetekre levetítve. Forrás: CoinShares.

Az április 18-ai hetet figyelve a bitcoin 2,6 millió dolláros beáramlást tapasztalt, ellenben az ethereum ugyanebben az időszakban nagyjából 16,9 millió dolláros kiáramlást szenvedett el. A havi adatok szerint a BTC  kiáramlása 178,1 millió dollár, míg az ETH-é 57,3 millió dollárnak felel meg. Másrészt az év elejétől a mai napig a világ legismertebb kriptovalutájának pozitív a mérlege, ám az ethereum ugyanezt nem mondhatja el.

Az egyes eszközfajták ki-és beáramlásai. Forrás: CoinShares.

Az adatokból kiderült, hogy a kiáramlás folytatódott a kriptó befektetési intézményeknél, mint például a Purpose Investmentsnél. Egyedül a ProShares tudott szembeszállni a trenddel, mivel 41 millió dolláros beáramlást ért el. Minden más befektetési intézménynél azonban több volt a kiáramlás, mint a beáramlás. A lista élén a 3iQ áll, amely 27 millió dolláros kiáramlást könyvelhet el.  Az éven viszont továbbra is a CoinShares XBT csoportnál volt a legnagyobb a kiáramlás 269 millió dollárral.

Áramlások szolgáltatók szerint. Forrás: CoinShares.

Többet fektetnek az ethereum riválisaiba

Az olyan altcoinok, mint az Algorand, Solana, Terra és az Avalanche egyre nagyobb érdeklődésnek örvendhet, mivel az említett eszközökbe együttesen 3,5 millió dollár áramlott be.

A népszerűség egyik oka lehet a folyamatosan bővülő projektek megjelenése, mint a Solana esetében. Egyre több ember lát potenciált ezekben az eszközökben a sorra bejelentett új fejlesztések miatt, ami arra ösztönzi őket, hogy pénzt fektessenek beléjük.