Egy év alatt ötszörösére nőtt a befektetők kriptovalutákon realizált nyeresége

A Chainalysis nevű blokkláncelemző cég legújabb jelentése szerint tavaly a kriptovalutákon szerzett teljes profit világszerte elérte a 163 milliárd dollárt. Ez a 2020-as év nyereségének ötszöröse, ami egy év alatt 400%-os növekedést jelent.

A Chainalysis még a múlt héten tette közzé a blogbejegyzést “2021 Cryptocurrency Gains by Country: Ethereum Leads as Gains Skyrocket Around the World” címmel.

A vállalat különböző webes forgalmi adatokat, valamint tranzakciós adatokat használt a jelentés elkészítéséhez. A blogbejegyzésben a Chainalysis megjegyzi, hogy “2021 egy újabb sikeres év volt a kriptovaluták számára”, a befektetők pedig világszerte összesen 162,7 milliárd dollárnyi nyereséget realizáltak 2021-ben, szemben a 2020-as év 32,5 milliárd dollárjával.

A jelentés alapján az Egyesült Államok nagy fölénnyel vezet közel 47 milliárd dolláros profittal, amelyet az Egyesült Királyság, Németország, Japán, Kína, Törökország, Oroszország, Franciaország, Dél-Korea, Kanada és Spanyolország követ.

Chainalysis ötszörösére kriptovalutákon nyereség

Nagy meglepetést okozott az Ethereum

A blokkláncelemző cég a különböző kriptovalutákon országonként realizált nyereségeket is megvizsgálta. A legnagyobb meglepetés talán az Ethereumon szerzett nyereség lehet, az Ethereum ugyanis épphogy, de megelőzte a Bitcoint: 76,3 milliárd dollárral szemben 74,7 milliárd dollárral.

“Úgy gondoljuk, hogy ez az Ethereum iránti megnövekedett keresletet tükrözi, ami a DeFi 2021-es felfutásának eredménye.” – olvasható a jelentésben.

A Chainalysis hozzátette: “Bár a legtöbb országban hasonló az eloszlás, azért van néhány kivétel. Japán például sokkal nagyobb arányban részesedett a Bitcoinból származó nyereségből, egészen pontosan 4 milliárd dollárral, szemben a mindössze 790 millió dolláros realizált Ethereum nyereséggel.”