5 tény a Binance kriptotőzsdéről, melyekről valószínűleg még nem hallottál

A Binance kriptotőzsde ötödik évfordulója alkalmából elárult 5 izgalmas tényt a vállalat születéséről és működéséről. Lássuk hát, miből lett a cserebogár! 

1. Egy pókerparti szüleménye a Binance

A kriptotőzsde, bármennyire is hihetetlenül hangzik, egy pókerjátszmának köszönhetően született meg. A Binance feje, Changpeng Zhao (CZ) ugyanis egy pókerparti során szerzett először tudomást a Bitcoinról 2013-ban, ami után fejest ugrott a kriptovaluta és az abban rejlő lehetőségek tárházába. Végül, miután egy kriptotárca szolgáltatónál elegendő gyakorlati tudást szívott magába, 2017-ben megalapította a kriptotőzsdét. A többi pedig, ahogyan azt mondani szokták, már történelem.

2. A kriptotőzsde egy jótékonysági részleggel is rendelkezik

A Binance eredettörténetének tiszteletére 2019-ben egy jótékonysági pókerversenyt rendezett, az összegyűjtött 170 ezer dollárból pedig napelemeket és iskolai felszereléseket aodmányozott 15 ugandai iskolának. Ekkor született meg a Binance Charity, mely kifejezetten a kriptovalutában történő adományozást, valamint a blokklánc technológia jó ügyre való felhasználását kívánja népszerűsíteni.

3. A Binance a tudás tárháza

CZ szerint “a tudás a forradalom legelemibb építőköve”, ezért előszeretettel gondoskodik arról, az oktatás a Binance egyik hajtóereje legyen. A Binance Charity missziója például, hogy elegendő pénzt gyűjtsön a gyermekek oktatáshoz való hozzáférésének elősegítésére. A vállalat 2018-ban létrehozta a Binance Academy kripto és blokklánc tananyagok ingyenes központját, majd idén a Learn and Earn program elindításával tovább ösztönözte a tanulni vágyókat arra, hogy megismerkedjenek a szektor rejtelmeivel. A Binance Blog emellett folyamatosan tájékoztatja olvasóit a kriptotér legfrissebb eseményeiről, és néhány hónappal ezelőtt egy blokklánc túrát is indítottak Afrikába, hogy segítsék a kriptográfiai műveltség terjesztését. 2018 októberében egyébként az ígéretes blokklánc projektek és startupok támogatására megszületett a Binance Lab Incubation Program is.

4. Az appon keresztül ingyenesen nézheted a konferenciákat

A Binance számos konferenciát és kriptovaluta eseményt streamel online, így azokat a kriptotőzsde applikációján keresztül ingyenesen nézheted. Görgess le a “Binance Live” fülig, ahol visszanézheted az eddigi konferenciákat, de felfedezheted a GameFi, vagy az NFT-k világát is.

5. Próbára teheted tudásodat a WODL játékkal

A HODL és BUIDL ismerősen csenghet, de mi a helyezt a WODL kifejezéssel? Nos, ha még nem hallottál volna róla, a Binance az igazi kriptovaluta hívőket egy WODL kirakós puzzle játékkal teszi próbára, melyet az applikációban a “Gift & Campaign” szekcióban érhetsz el.

Forrás