Pánik tört ki a Binance vezérigazgatójának tweetje után

Pánik tört ki a WazirX felhasználók körében, miután a Binance feje azt írta a Twitteren, hogy a WazirX felhasználói utalják át a pénzüket a Binance-re.

Changpeng CZ Zhao, a Binance kriptotőzsde vezérigazgatója pánikot keltett a WazirX felhasználói körében. CZ szerint a Binance bezárhatja az indiai kriptopénz platformot, és azt tanácsolta a felhasználóknak, hogy utalják át pénzüket a Binance-re.

CZ cáfolta a WazirX alapítója, Nischal Shetty állításait, miszerint az indiai tőzsde a Binance tulajdonában van, miután az indiai kormányzati szervek vizsgálatot indítottak vele szemben.

“A Binance tárcaszolgáltatást nyújt a WazirX számára. A WazirX domain átkerül a mi irányításunk alá. Megosztott hozzáférést kaptunk egy AWS-fiókhoz. Lezárhatnánk a WazirX-et. De nem tehetjük, mert az fájna a felhasználóknak. Ha van pénzed a WazirX-en, akkor azt a Binance-re kell átutalnod. Ilyen egyszerű.”

A felhasználók viszont elárasztották a Telegram-csatornáját, és azt kérdezték, hogy ez igaz-e, biztonságban vannak-e a pénzeszközeik, és hogy a Binance törölni fogja-e a WRX natív érmét a tőzsdéről.

“A WazirX-szel kapcsolatos közelmúltbeli események fényében szerettünk volna biztosítani titeket arról, hogy a műveletek a szokásos módon zajlanak” – válaszolt a WazirX a Telegramon.

A WRX körülbelül 11%-ot esett péntek óta, jelenleg 0,2476 dolláron áll a CoinMarketCap adatai szerint.

A WazirX alelnöke, Rajagopal Menon szintén megpróbálta eloszlatni a félelmeket, kijelentve: “Mi vagyunk az egyetlen nagy kriptotőzsde, amely lehetővé teszi a kriptolehívást Indiában, és ez mutatja, hogy mennyire fizetőképesek vagyunk és mennyire ésszerű az üzleti modellünk. Az indiai rúpiával való (INR) kifizetések működnek, és nincs probléma a vállalat strukturális életképességét illetően. A felhasználók kriptója biztonságban van.”

CZ megjegyzései azután hangzottak el, hogy az indiai hatóságok augusztus 5-én lecsaptak a WazirX igazgatójára és társalapítójára, Sammer Mhatre-re. A férfi ingatlanjaiban razziáztak csalás megalapozott gyanúja miatt. Az indiai pénzügyminisztérium közölte, hogy vizsgálatot folytat a WazirX ellen, azt állítva, hogy a cég a Binance-t használta a tranzakciók álcázására.

Többen úgy vélték, hogy Binance a WazirX tulajdonosa, de a CZ a Twitteren tagadta az állítást. “A Binance nem rendelkezik részesedéssel a Zanmai Labs-ben, a WazirX-et üzemeltető, az eredeti alapítók által létrehozott szervezetben” – mondta Zhao. A felvásárlást 2019 novemberében bejelentő blogbejegyzésre hivatkozva CZ azt nyilatkozta, hogy az üzlet sohasem zárult le.

Nischal Shetty azonban a Twitteren azt sugallta, hogy CZ a Zanmai Labsre való hivatkozással összekuszálja a helyzetet.

“A WazirX-et a Binance felvásárolta. A Zanmai Labs egy indiai egység, amely az én és a társalapítóim tulajdonában van” – tweetelte.

Azt írta, hogy a Binance tulajdonában van a WazirX domain név, a szerverekhez való hozzáférés, az összes kriptoeszköz és az összes nyereség.

“Ne keverjük össze a Zanmait és a WazirX-et” – tette hozzá.

Shetty a CoinDesknek azt állította, hogy a WazirX rendelkezik azon jogi dokumentációval, amely bizonyítja, hogy a Binance tulajdonában van a WazirX.