A Banco Santander Európában is bitcoin ETF-el nyomulna

Miután az amerikai SEC jóváhagyta a bitcoin ETF-eket, azok most Európát is meghódíthatják.

Néhány hete az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) jóváhagyta a ProShares-nek és a VanEck-nek a bitcoin ETF termékek elindítását. Most úgy tűnik, hogy az ETF mánia Európát is eléri. A hírek szerint a spanyol Banco Santander is beszállna a kriptopénz befektetési termékek értékesítésébe.

Ana Botín, a Banco Santander elnöke így nyilatkozott:

“Vezető szerepet töltünk be a kriptopénzek terén. Mi bocsátjuk ki az első blokklánc alapú kötvényt. Erős csapatunk dolgozik rajta (…). Az ügyfeleink bitcoint akarnak vásárolni, de a szabályozási kérdések miatt elég lassan haladunk. Most azon vagyunk, hogy kriptopénz ETF-eket kínáljunk”.

Az új termékről egyelőre nem állnak rendelkezésre további részletek, csak annyi biztos, hogy a Banco Santander úttörő akar lenni a bitcoin ETF-ek terén, legalábbis Spanyolországban.

A Nemzeti Értékpapírpiaci Bizottság (CNMV) adatai szerint ugyanis spanyol területen még nem jegyeztek be egyetlen ilyen terméket sem.

Ha megnézzük a spanyol bankok és az általuk kínált kriptopénz-szolgáltatások általános helyzetét, úgy tűnik, hogy a Banco Santander az ágazat abszolút vezetője lesz.

A rendelkezésre álló információk szerint a BBVA, a CaixaBank és a Banco Sabadell bankokhoz nem áll túl közel a Santander elképzelése.

A BBVA nagy előrelépést tett azzal, hogy 2020 végén kereskedelmi szolgáltatást indított a digitális eszközök Svájcban történő megvásárlására, eladására és tárolására privátbanki ügyfelei számára, hogy azok bitcoinban bonyolíthassanak tranzakciókat, illetve tárolhassák azt.

Ezzel szemben a CaixaBank még nem kínál kriptovalutával kapcsolatos szolgáltatásokat, annak ellenére, hogy felismerte az azokban rejlő lehetőségeket.

Végül a Banco Sabadell egy óvatosabb megközelítést javasol, megvárva az európai kriptorendeletet, mielőtt bármilyen kapcsolódó termék bevezetésébe kezdene.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.