A Bank of England kormányzója is részt vesz a Világgazdasági Fórum digitális valutákról szóló panelbeszélgetésén

Andrew Bailey, az angol központi bank kormányzója, és Hikmet Ersek, a Western Union pénzügyi szolgáltató CEO-ja is részt vesz a Világgazdasági Fórum (VF) davosi virtuális konferenciájának panelbeszélgetésén. A digitális jegybankpénzek mellett a készpénz szerepének csökkenésére és a koronavírus hatásaira is ki fognak térni a résztvevők. A panelbeszélgetés január 25-én, a konferencia első napján kerül megtartásra.

Digitális valuták – ahogy azt a Bank of England kormányzója elképzeli

A beszélgetés, mely a „Resetting Digital Currencies” (azaz a „Digitális valuták újraindítása”) címet kapta, főként a készpénzek csökkenő szerepére, illetve a digitális jegybankpénzek (CBDC) megjelenésére fog koncentrálni. Jelentős hangsúlyt fog kapni a témán belül az is, hogy a koronavírus-járvány miként gyorsította fel ezek terjedését.

A panelbeszélgetésen részt vesz még Sheila Warren, aki a VF Blokklánc és Adatpolitika részlegéért felelős, a BTC Africa SA CEO-ja, Elizabeth Rossiello, és a North Island Ventures-t vezető Glenn H. Hutchins.

Bailey egyébként sosem volt igazán pozitív véleménnyel a bitcoinról. Szerinte a kriptopénznek nincs belső értéke és túl kockázatos ahhoz, hogy fizetésekhez használjuk. A Bank of England kormányzó a stabilcoinokat már sokkal inkább kedvelné, melyek szerinte egyszerűsítenék és csökkentenék a fizetések költségét. Azért azt se várjuk, hogy stabilcoinok majd átveszik az angol font szerepét: Bailey ezeket is csak egy CBDC kiegészítőjeként látja a jövőben.

Egy második beszélgetésre is sor kerül majd csütörtökön ugyanezen címmel. Erre a CoinDesk főszerkesztője, Michael Casey is meghívást kapott. Mellette Tharman Shanmugaratnam szingapúri miniszter, Sara Pantuliano, az Overseas Development Institute vezetője, és Zhu Min a National Institute of Financial Research-től osztja majd meg a véleményét a témáról.

A mai beszélgetés este 6 órakor kezdődik magyar idő szerint. Az első rész nyilvánosan elérhető.

A Bank of England kormányzója is részt vesz a Világgazdasági Fórum digitális valutákról szóló panelbeszélgetésén

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük