A Bayern München is szurkolói tokent bocsát ki

A német FC Bayern München a legújabb a szurkolói, avagy fantokeneket kibocsátó európai első ligás kluboknak. Hasonló lépésről már beszámoltunk a Benfica, West Ham United, Atlético Madrid és Juventus esetében is. A kibocsátandó token segítségével a csapat szurkolói szuveníreket, jegyeket és különleges gyűjthető termékeket vásárolhatnak majd. A kibocsátást a Stryking Entertainment nevű blockchain startuppal közösen fogják végrehajtani.

A partnerség keretében egyben a jelenlegi és múltbéli FC Bayern játékosokat is tokenizálják amihez a Stryking egy fantasy fociligát is létrehoz, amiben a rajongók a kártyákat gyűjtve egymással versenyezve vehetnek részt. A játékosok virtuális csapatokat építhetnek és egymás ellen küzdve digitális díjakat nyerhetnek.

A Stryking közleménye szerint több más labdarúgócsapattal tervez hasonló partnerséget.

Ahogy a cikk elején említettük, az európai csapatok egyre inkább rákapnak a tokenkibocsátásra és a digitális gyűjteménykibocsátásra.

A múlt hónapban az Atlético Madrid jelentette be, hogy fantokent bocsát ki, aminek keretében 2 eurós tokenenkénti áron szavazati jogot, egyedi szuveníreket és játékokat biztosít a szurkolóknak.

Az angol English Premier League-ban a Manchester City is egy blockchain játékban gondolkodik amihez a tokenizált játékosai biztosítsák az alapot. A rajongók digitális játékosokat vásárolhatnak, edzhetik őket és csapatokat rakhatnak össze belőlük.

Szintén szeptemberben a Watford FC hivatalos szponzorának köszönhetően bejelentette, a szuvenírekért és jegyekért már bitcoint is elfogadnak.

A Watford FC fociklub hivatalos támogatója a BITCOIN?!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.