Tokent bocsát ki a szurkolóknak az Atlético de Madrid

A spanyol Atlético de Madrid futballklub is saját rajongói token kibocsátását jelentette be. A célra a Chiliz tokenplatformmal álltak össze, ami hasonló partnerséggel rendelkezik a Paris Saint-German, Juventus, AS Roma és West Ham United fociklubokkal is.

A token segítségével a szurkolók például szuveníreket és belépőjegyeket vásárolhatnak illetve a tokeneket más klubok tokenjeire is átválthatják a Socios.com alkalmazáson keresztül.

“Az Atlético de Madrid Fan Token ára 2 euró lesz és kizárólag a Socios.com oldalán lehet megvásárolni 2019 őszén a 19/20-as szezonra. A fan tokeneket ingyenesen vadászni is lehet a kiterjesztett valóság alkalmazáson, a Token Hunt-on keresztül,” áll a közleményben. “Az Atlético de Madrid Fan Token tulajdonosok exkluzív jogokat kapnak a platformon, beleértve egyedi és exkluzív élményekhez, ajánlatokhoz, nyereményjátékokhoz és felmérésekhez.”

“Az a célunk, hogy a világ legnagyobb globális futballklub közösségét és piacterét építsük fel a focirajongóknak úgy, hogy közben bebizonyítjuk, a blokklánc és kriptovaluták egy bevált technológiája lehet mainstream környezetben,” nyilatkozta Alexandre Dreyfus, a platform CEO-ja és alapítója.

A platform ahelyett, hogy egy kereskedési platform lenne a számos komplexitásával, helyette mint egy rajongói ügyfélszolgálati platform funkcionál ahol a fő fizetőeszközök a fan tokeneke. Fan tokeneket kérdőívek kitöltésével is keresni lehet és fontos szerepet játszik a gamifikáció és szintlépés, aminek keretében a rajongók presztízspontokat szerezhetnek és szuperrajongókká válhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük