Európa egyik legnagyobb bankja felvette kínálatába az Ethereumot is

Európa egyik legnagyobb bankja, a BBVA bejelentette, hogy bővíti kriptovaluta kereskedési szolgáltatását, és a portfóliójába felveszi az Ethereum kriptovalutát is.

A portfólióbővítés lehetővé teszi az intézmény számára, hogy privát banki ügyfelei számára olyan új ajánlatokat nyújtson, amely a magába foglalja a kriptoszegmens második legnagyobb kriptovalutával való kitettséget biztosítását is. A „New Gen” ajánlattal rendelkező ügyfelek Bitcoin és Ethereum vásárlásával és eladásával is bővíthetik portfóliójukat.
A banki mobilalkalmazást használó BBVA ügyfelei mind a digitális mind pedig a hagyományos eszközök kereskedését is menedzselhetik a banki alkalmazásukban. Minden kriptovaluta átváltható euróra, dollárra vagy bármely más fiat valutára.

A BBVA Switzerland volt az első hagyományos pénzügyi bankintézet Európában, amely az Ethereumot behozta a kriptokínálatába. A bank vezérigazgatója szerint az miatt hozták meg a döntést, hogy az Ethereumot vegyék fel a kriptokínálatukba, mert a befektetők többsége körében nagy érdeklődést mutatkozott iránta.

BBVA is kriptót tervez

Forrás: bbva.com

A letétkezelési szolgáltatás a bankon belül

A bank letétkezelési szolgáltatásának bővülését szívesen fogadták az ügyfelei. Közülük sokan hajlandóak személyesen is kezelni portfóliójukat, és az eléggé volatilis digitális eszközökkel diverzifikálni jelenlegi befektetési állományukat. A közleménye szerint a kereslet túlnyomó része azoktól érkezik, akik a diverzifikáció érdekében hajlandóak magasabb kockázatú kitettséget szerezni. Ebben a csoportban vannak magán- és intézményi befektetők is.

A BBVA Switzerland a következő hónapokban is tovább bővíti a digitális eszközök kínálatát. A bank máris a piac egyik vezető banki szolgáltatójaként pozicionálta magát, amely különféle kriptoeszközök kínálatát teszi elérhetővé ügyfeleinek, és halad előre a kriptoadoptáció útján.

Pár héttel ezelőtt számoltunk be arról is, hogy Európa egy másik nagybankja, az ING Bank is szeretne a kriptoszegmens kalandos vizein evezni.

A szingapúri Fintech Festival keretében jelentette be a holland ING bankóriás innovációért felelős igazgatója, Annerie Vreugdenhil, hogy a bank az első peer-to-peer hitelező platformjának kialakításán dolgozik.

Jelenleg is vizsgáljuk a peer-to-peer hitelezés lehetőségét egy DeFi-szerű felállásban. De nem Bitcoinnal. Számunkra az az izgalmas, hogy hogyan lehet peer-to-peer hitelezést megalkotni vagy új hitelezési képességeket létrehozni különböző fedezettel. Inkább ezeket a különböző lehetőségeket vizsgáljuk, mint a volatilis Bitcoint,” – mondta a fesztiválon Vreugdenhil.

A szolgáltatást a holland pénzügyi hatóság ún. „szabályozói homokozójában” tesztelhetik. Ez lehetőséget ad arra, hogy az innovatív szolgáltatásokat felesleges szabályozói terhek nélkül próbálhassák ki a gyakorlatban a vállalkozások.