Elemzők szerint a BTC dominanciája most csökkeni fog és az altcoinok szárnyalhatnak

A bitcoin piaci részesedése kifejezetten nagyot zuhant az elmúlt időszakban az árfolyammal együtt. A márciusi hatalmas száguldás után most már csak 57 ezer dollár körül van a BTC ára ( BTC Price BTC Price ). Az elemzők úgy látják, hogy a kereskedők elkezdtek inkább az altcoinokra fókuszálni. Az MNTrading alapítója, Michaël van de Poppe egy X-posztban úgy vélekedett május elsején, hogy a Bitcoin dominanciája “elérte csúcsát” és már lefelé fog fordulni ez a trend. Ahogy Poppe írta: “Az altcoinok kezdenek felébredni a Bitcoin-párokban”. Ami azt jelenti, hogy megindult a helycsere az altcoinokkal. Az elemzők most potenciálisan egy altcoin bikapiaci trendet vizionálnak. Ahogy a befektetők a jóval stabilabbnak számító Bitcointól az altcoinok volatilisabb világa felé fordulnak.

A Bitcoin dominancia lefelé ívelő trendje gyorsan megfordulhat

A Bitcoin dominanciája a teljes piaci kapitalizációban 53,9%-ra csökkent, 1,75%-ot csökkenve az elmúlt hét napban. Bár még így is 4,63%-os emelkedésben van 2024 elejéhez képest. Ha pedig a BTC ára tovább csökken, akkor néhány kifejezetten jól teljesítő altcoin komolyat profitálhat. Itt például az X-posztokban a SOL és a PEPE tokenek kerültek megemlítésre, mint lehetőségek. A jelenlegi piaci hangulat okán azonban meg is lehet kérdőjelezni az előbb említett feltételezéseket, amelyek szerint a Bitcoin dominanciája elérte a csúcspontját.

Mert ha növekszik a piacon a félelem és a hangulat is negatívabb irányt vesz, akkor a befektetők a kockázatvállalás helyett visszatérhetnek a Bitcoinhoz. A kriptopiacon messze a BTC a legstabilabb értékmegőrző, még úgy is, hogy most 7 nap alatt 10%-ot veszített értékéből a legnagyobb kriptovaluta. A Crypto Fear and Greed Index néven futó indikátor szerint május elsején a kriptopiaci befektetők körében az év eleje óta a legmagasabb szintre jutott a félelem. Május 1-jén az index pontszáma – amely a piac hangulatát tükrözi – 43-as “félelem” szintre esett az előző napi 54-es “semleges” pontszámról.