A Binance 25 BTC jutalmat ad annak, aki segít azonosítani a zsarolójukat

Egyre nagyobb a zűrzavar a kriptoközösség körében és számos fals információ terjed egy állítólagos Binance hack kapcsán. A Binance azt állítja egy közleményben hogy aki ilyet állít, az hazudik. “Egy ismeretlen személy 300 bitcoin megfizetését követeli a Binancetől és cserébe nem fog 10 000 fotót közzétenni a Binance felhasználók személyes adataival.” A Binance azt a bejelentőt, aki azonosítani tudja a zsarolót, 25 bitcoin jutalomban részesít.

A közlemény szerint a zsaroló eddig nem tudott döntő bizonyítékot felmutatni arról, hogy valóban birtokában lenne a Binance ügyféladatoknak és helyette elkezdte a médiaoldalakat riasztani. A támadó mellette azt is állítja, hogy nem csak a Binance tőzsdéről rendelkezik ügyfél információkkal.

A Binance a személy sikeres azonosítása után jogi elégtételt tervez. Hasonló jelentések már korábban is megjelentek, de úgy látszik a machináció a mai napon ütötte meg a kriptoközösség tagjainak ingerküszöbét, ugyanis a Twitteren és Telegrammon futótűzként terjedt a fals Binance hack.

Elsőként egy Telegram csoportban szárnyra kapott és fotókkal alátámasztott bejegyzés szerint úgy tűnik, mintha a Binance tőzsdét újra meghackelték volna és a támadók elkezdték publikálni az ügyfelek privát adatait.

Ugyanakkor a Binance elutasítja a feltételezést, és arra hivatkozik, hogy a Telegram csoportokban terjengő ügyféladatok nem egyeznek az adatbázisaikban tároltakkal. A Binance hozzáteszi, a képeken nem található meg a digitális vízjel, amit a rendszerük az azonosítási procedúra során nyomtat a tartalmakra.

“Felvetettük a kapcsolatot az illetékes bűnüldöző szervekkel, és szorosan együtt fogunk működni velük a személy elfogása érdekében. […] Még mindig vizsgáljuk az esetet legitimitás és relevancia szempontjából” – mondta a cég, és hozzátette, hogy “biztonsági csapatuk keményen dolgozik, hogy minden lehetséges nyomot azonosítson a képet eredetét illetően.”

“Kezdeti publikus értékelésünk alapján a képek 2018. februáriak mikor egy harmadik fél KYC ügyfelazonosító céggel dolgoztunk együtt, hogy kezelni tudjuk az akkori nagy volumenű regisztrációs kérelmeket”, áll a közleményben. “Már felvettük a kapcsolatot a céggel és további információkat kértünk.”

Közben többen is rávilágítottak, hogy az állítólagos hack nem más, mint átverés hogy így kaparintsák meg a felhasználók adatait. Ben Davenport, a blokklánc biztonsági startup BitGo vezetője szerint: “Az indok az lehet, hogy egy csomó Binance felhasználó Telegram azonosítójához jussanak hozzá.” Dovey Wan, Primitive Ventures alapítója szerint azok a barátai, akik csatlakoztak a szóban forgó Telegram csoporthoz, “szisztematikus adathalász hívásokat kaptak a Binance ügyfélszolgálata nevében. A tudomásom szerint a Binance nem hív senkit…”

A Binance még a nap folyamán közleményt ad ki a fejleményekről és a cikket az írtak alapján frissítjük. A Binance tőzsdetokenje a zsarolásra nem reagált és -0.08 százalékos gyengüléssel 27.65 dolláron kereskedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük