Bitfinex’ed yet? Tőzsdetokent tervez a Bitfinex

  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A hong kongi Bitfinex kriptotőzsde egy saját tőzsdetoken kibocsátását tervezi, állítja a tőzsde egyik részvényese.

Dong Zhao, egy jól ismert kínai OTC kereskedő szerint a tőzsde valóban tokenkibocsátást tervez, bár a részletek még nem tisztázottak. Először a Weibo csatornáján szellőztette meg a hírt.

Nem tiszta, hogy pontosan mire is számíthatnak a résztvevők, illetve mit kapnak cserébe a befektetők. Az állítás mindenesetre egybeesik New York állam ügyészsége azzal gyanúsította meg a tőzsdét, hogy elvesztett 850 millió dollár ügyfél- és vállalati letétet.

Bátorságpróba. Mersz regisztrálni a Bitfinex tőzsdére a közvetítő linkünkkel?

Az ügyész szerint a Bitfinex titokban 900 millió dollár hitelt vett fel a veszteség fedezésére a vele máig tisztázatlan kapcsolatban álló Tether vállalattól, ami köztudottan a legnagyobb forgalmú tether (USDT) stabilcoin kibocsátója is.

A Bitfinex később odáig ment, hogy azt állítsa, a 850 millió dollárt különböző hatóságok foglalták le és azon dolgozik, hogy visszaszerezze a forrásokat.

Zhao, aki egyben a DGroup blokklánc befektetési vállalat alapítója elmondta, ő maga ajánlotta a tervet a Bitfinexnek. Április 28-án a new yorki ügyészség vádja után ő tanácsolta a Weibo számláján, hogy a tőzsde ragadja meg a lehetőséget és bocsásson ki 850 millió dollár értékű tokent, hogy a befagyasztott összeg egálban legyen a tetherrel amiért cserébe a résztvevők tőzsdetokent kapnak.

Szerinte a tőzsdetokeneknek, mint például a Binance Coin is, hogy jobb a likviditásuk és az egyetlen olyan token, ami nem minősül shitcoinnak. A kibocsátás hasonlíthat a többi tőzsdetoken kibocsátásra és előre fizetett kereskedési díjcsomagokban lenne szétosztva. Hozzátette, mindent meg fog tenni, hogy az üzlet sikeres legyen.

Vagy maradsz inkább a Binance tőzsdénél?

Zhao ajánlata felkavarta a Weibo kriptoközösségének állóvizét és sokak szkeptikusan viszonyultak ahhoz, vajon a Bitfinex képes lesz-e visszaszerezni a lefoglalt(?)/elvesztett(?)/elvesztett(?) forrásokat.

“Nem azt mondta a Bitfinex, hogy bizonyos letéteket vissza lehet szerezni? Ha igen, akkor nincs más tervre szükség. De ha kibocsátanak egy tokent, hogy részvényre cseréljék a hitelt, akkor az azt jelentheti, hogy azok a források valóban elvesztek és csökkentheti a platform kredibilitását,” írta egy felhasználó.

A múlt szerdán Zhao azt mondta, hogy neki a Bitfinex pénzügyi vezetője azt mondta, hogy a befagyasztott 850 millió dollárt heteken belül visszakapják.

Dovey Wan, a Primitive blokklánc befektetési alap társalapítója szerint rengeteg az ellentmondás az ügy körül. Például egy tweetben megjegyezte, ha a 850 milliót könnyedén vissza lehet szerezni, akkor minek van szükség tokenértékesítésre. A Bitfinex szerinte egy pénzben úszó tőzsde, ezért nem világos miért van szükség Tether-hitelre.

A Bitfinex ugyan nem indítana el Mt.Gox szintű évekig tartó földrengést a kriptogazdaságban, mivel azóta fénysebességre kapcsolt a tőzsdék közötti verseny, de időszakosan visszavethetné a piacokat. A Bitfinex tőzsde egyike a tőzsdéknek, mely nem hamisítja a kereskedési adatait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.