A Binance Olaszországban talált otthonra, mivel készül CZ?

Boungiorno! A világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance lehorgonyzott Olaszországban, és Leccében talált otthonára.

A vállalat vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) a napokban érkezett Olaszországba európai körútja részeként, hogy a platformot a kriptopénz-nyilvántartásba regisztrálja. Az első megállója egyébként Franciaország fővárosa, Párizs volt, ahol sikeresen megszerezte a működési engedélyt, és bejelentette a 100 millió eurós befektetési szándékát. Az, hogy Olaszországban miért éppen Lecce mellett tette le voksát, valószínűleg annak köszönhető, hogy a vállalat a helyi befektetők számára biztosított lehetőségeket kívánja kihasználni.

CZ olaszországi expedíciója során kiszivárgott pletykák szerint a cégnek, miután megkapta az országban való működésre vonatkozó engedélyt, az lenne a szándéka, hogy irodát nyisson Milánóban. Látogatása alkalmával egyébként számos intézményi találkozón részt vett az M5S tagjaival, Manlio Di Stefano külügyi államtitkár képviseletében, és közreműködött a római Blockchain Week, Palazzo Brancaccióban szervezett eseményen.

CZ mindent is kézben tart

Ez volt az első alkalom, hogy a Binance feje Olaszországba vizitált, látogatását pedig meg kell hagyni, kifejezetten boldogan fogadták. Kalandos útját egyébként az olasz Gazdasági Minisztérium által kiadott rendelet előzte meg, amely szerint május 18-tól nyilvántartásba kell venni a kriptovalutával foglalkozó vállalatokat.

Az elmúlt néhány hónap igencsak fejfájósan telt CZ számára. Tavaly júliusban a tőzsdét vizsgálat alá vonta a Consob, az olasz pénzpiaci hatóság, mivel állítása szerint a tőzsde nem rendelkezett megfelelő engedéllyel az országban való működéséhez. Arról nem is beszélve, hogy a Finance Conduct Activity (FCA), a brit pénzügyi piacok szabályozó és ellenőrző szerve megtiltotta a tőzsde működését Anglia teljes területén. A SEC állítólagos pénzmosás és bennfentes kereskedelem miatt indított vizsgálatot, miközben Japánban, Dél-Koreában és Ausztráliában a helyi pénzügyi hatóságok korlátozásokkal és mindenféle vizsgálattal sújtották a tőzsdét. Pánikra azonban semmi ok, CZ mindent kézben tart, és szorgosan együtt dolgozik a szabályozókkal a megfelelő szabályozási keretrendszer kialakítása érdekében.