A Binance a legnagyobb inflációval küzdő országokban növelte piaci részesedését

A CryptoCompare jelentése szerint a világszerte növekvő infláció hatására a Binance kriptotőzsde főleg azokban az országokban növelte legnagyobb számban a lakossági befektetők számát, ahol a legmagasabb inflációval küzdöttek.

Az inflációtól sújtott országokban élő emberek mindig alternatív eszközöket keresnek arra, hogy megóvják vagyonukat az elértéktelenedő fiatpénzekkel szemben. A Binance kriptotőzsde tavaly hatalmas tőkét kovácsolt ebből a trendből. Főként azért, mert könnyen elérhető volt az ilyen piacokon a lakossági befektetők számára, derült ki ez a digitális eszközök trendjeit nyomon követő CryptoCompare 2022-es jelentéséből.

A Binance szerezte meg a legnagyobb piaci részesedést a tőzsdék között, 16,3%-os növekedést könyvelt el a jelentés szerint.

“A Binance növekvő piaci részesedése a kriptovaluták egyre növekvő elterjedésének is köszönhető, különösen a feltörekvő piacokon” – áll a CryptoCompare jelentésében. A tőzsde gyakran a legkönnyebben elérhető választás a felhasználók számára a feltörekvő piacokon – tette hozzá a riport.

A CoinMarketCap adatai szerint a Binance a világ legnagyobb tőzsdéje a kereskedési volumen alapján. Több mint 14 milliárd dollárt érő spot kereskedési volumene az elmúlt 24 órában meghaladta a CoinMarketCap rangsorában következő 20 tőzsde kereskedési mennyiségét.

A tavalyi makrogazdasági káosz közepette az infláció Brazíliában és Oroszországban elérte a 11,9%-ot, illetve a 17,2%-ot. Ezen csúcsok idején az orosz rubel (RUB) és a brazil real (BRL) volumene a Binance-on 232%-kal, illetve 72%-kal nőtt.

Bitcoin adoptáció országok

Más, kevésbé fejlett gazdaságú országokban még magasabb volt az infláció. Ez arra csábította az ottani állampolgárokat, hogy az erodáló infláció elől menekülve a pénzromlásnak kevésbé kitett eszközöket keressenek.

“A feltörekvő piacokon a kriptopénzek további elfogadására és növekvő volumenére számítunk a kriptovaluták eredendő kockázatai ellenére” – áll a jelentésben.