Svédország lett a hetedik EU-s tagállam, ahol működési engedélyt kapott a Binance

A népszerű kriptotőzsde ezentúl Svédországban is működhet és kedvére nyújthatja szolgáltatásait. A svéd pénzügyi felügyelet mostantól pénzügyi intézményként tartja nyilván.

A Binance, az egyik legnagyobb kriptopénz-tőzsdeként világszerte jelen van. Egy sajtóközlemény részletei szerint a globális kriptotőzsde szabályozási engedélyt kapott a svéd pénzügyi felügyelet (FSA) által.

A svéd lakosok mostantól hozzáférhetnek a Binance különböző szolgáltatásaihoz, beleértve a kereskedést, a fogadásokat, a betéteket, és a kifizetéseket. Emellett a felhasználók hozzáférhetnek a Binance Visa kártyához is.

A kriptovaluták szárnyaló népszerűsége határozottan felkeltette a globális szabályozó hatóságok figyelmét. A nemzetközi kriptovaluta-tőzsdék szabályozási engedélyeket szereznek a különböző országokban való működéshez.

A Changpeng “CZ” Zhao vezette kriptotőzsde számára a skandináv ország a hetedik az uniós országok sorában, amely szabályozási engedéllyel illette a platformot. Előzőleg ugyanezt a lépést megtette már Franciaország, Olaszország, Litvánia, Spanyolország, Ciprus és Lengyelország.

“A Binance továbbra is bizonyítja elkötelezettségét, hogy szorosan együttműködik a szabályozó hatóságokkal a globális szabványok betartása érdekében. A svédországi regisztrációnk a csapatunk több hónapos szorgalmas, kemény munkájának eredménye, ami alátámasztja a svéd piac és a felhasználóink iránti elkötelezettségünket” – mondta Richard Teng, a Binance európai és MENA régióért felelős vezetője.

A Binance társaival ellentétben növeli a dolgozók létszámát

A szerdán St. Moritzban megrendezett Crypto Finance konferencián Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója elmondta, hogy a kriptotőzsde folytatni kívánja a skálázási terveit, céljai között szerepel a létszám 15%-30%-os növelése.

Zhao elmondta, hogy a Binance dolgozóinak száma 2022-re 3000-ről 8000 főre nőtt. Ez azt jelenti, hogy a tőzsde szöges ellentétben áll számos társával, amelyek az elmúlt hónapokban csökkentették az alkalmazottak számát. A szektoron belüli leépítések egyébként valószínűleg 2023-ban is folytatódnak majd.