A Binance Coin a TOP3-ban 40 milliárd dolláros piaci kapitalizációval

A Binance kriptovaluta tőzsdeóriás natív tokenjének árfolyama ma nagyon megugrott, így a Bitcoin és az Ethereum mögött a harmadik legnagyobb digitális fizetőeszközzé vált.

A Binance Coin vagy BNB a hét egyik legjobban teljesítő digitális valutája volt. Az elmúlt 24 órában annyira felment az ára, hogy a piaci kapitalizáció szempontjából több nagy kriptovalutát is sikerült leelőznie, köztük az XRP-t, a Polkadot-ot, a Cardano-t, sőt még a stabilcoin Tether-t is.

Forrás: www.coinmarketcap.com

A 40,3 milliárd dolláros piaci kapitalizációval a BNB ma a világ harmadik legnagyobb kriptoeszköze.

Az egy nap alatti hatalmas, 51%-os emelkedése 266 dolláros rekord szintre emelte a BNB árát. Néhány héttel ezelőtt, az év elején a token árfolyama még 40 dollár alatt volt.

2021 eleje óta a BNB óriási, 560%-os árfolyam-emelkedésen esett át. Ősszehasonlításképpen a Bitcoin ára 75%-ot emelkedett az év eleje óta.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao megjegyezte, hogy a Bitcoin mellett a BNB is mindenkori legnagyobb csúcsot érte el.

A Binance Coin gyorsabb és olcsóbb, mint az Ethereum

A lendület abból adódik, hogy az Ethereumot a hálózati kereslet és a magas díjak miatt most nagyon drága kisebb tranzakciókhoz használni.

2020-ban a Binance gyorsabb, olcsóbb alternatívát hozott létre a rivális Ethereum ellenében Binance Smart Chain (BSC) néven, amely lendületet és új partnereket kapott.

Az új felhasználók, akik be akarnak szállni a növekvő decentralizált pénzügyi (DeFi) térbe, elutasítják a magas díjú Ethereum-alapú protokollokat (amelyek még mindig ipari szabványok), és helyette áttérnek olyan alternatívákra, mint a BSC. Mindez jót tett a BNB-nek, amelyet fedezetként lehet felhasználni a cég által elindított számos új yield farm esetében.

A legfontosabb különbség az, hogy a Binance és BNB token központosított. A kriptotőzsde egy vállalat tulajdonában van, és CZ a vezérigazgatója. Az Ethereum egy decentralizált okos szerződésekre épülő hálózat, amely autonóm módon működik.

Jól ment a héten a kriptovalutáknak

A BNB minden bizonnyal reflektorfénybe kerül e hét pénteken, de számos más kriptoeszköznek is fantasztikus hete volt.

A Bitcoin február 19-én, pénteken elérte minden idők legmagasabb szintjét, 52 954 dollárt. A cikk publikálásakor valamivel alatta, 52 704 dolláron kereskedtek vele.

Az Ethereum is, amelyre egyre inkább odafigyelnek az intézményi befektetők, elérte az eddigi legmagasabb árát, amikor február 18-án, csütörtökön a késői kereskedés során az árfolyama 1952 dollárra ugrott, és még mindig nagyon közel áll ehhez a szinthez.