Az Ethereum árfolyama hamarosan eléri az aranyparitást

Egy ETH értéke most először nagyjából elérte egy uncia arany értékét. Azaz az ethereum árfolyama az arannyal van egy árszinten, és hamarosan többet is érhet.

Az ETH árfolyama 1.877 dollárra emelkedett múlt szombaton. Sokáig aztán a következő napokban 1.820 dollár körüli árfolyamon kereskedtek vele, miközben az árfolyam eléggé ingadozott.

Egy uncia arany 2020 augusztusában 2.077 dollárt ért, de most 1.820 dolláron kereskednek vele.

Ethereum árfolyama

Az Ethereum egyelőre azonban még nagyon messze van az arany piaci kapitalizációjától, amelyet egyesek becslések szerint 20 000 milliárd dollár körülire értékelnek. Az ETH piaci kapitalizációja pedig jelenleg “mégcsak” 200 milliárd dollár körül alakul.

Az arany árfolyamának felülmúlása azért érdekes, mert a Bitcoin is ezt tette 2017-ben a fő bikafutama előtt. Tehát ez némi hitelt ad annak az elméletnek, miszerint az Ethereum csak egy ciklussal lemaradva követi a Bitcoin pályáját.

A kriptovaluta elfogadottsága elég nagy nagymértékben növekedett az elmúlt két évben, különösen a decentralizált pénzügyben, ahol szinte naponta hoznak létre új tokeneket, valamint új piacokat és dappokat.

A fellendülést egyesek a 2017-es ICO boom-mal hasonlítják össze. Összehasonlításképpen ekkor jobb munkát végeztek a kriptoszektorban és nagyobb értéket teremtettek, mint Trump csekkjei a koronavírus kezelésére vagy Biden készülő 1,9 milliárd dolláros segélyalapja.

A DeFi tér tehát mára elérte a 80 milliárd dolláros piaci kapitalizációt. Ez az Ethereum jelenlegi piaci kapitalizációjának 39%-át teszi ki, ami az eddigi legmagasabb érték vagy legalábbis nagyon közel van hozzá.

Arra számíthatunk, hogy ez az erős bikapiaci trend egy bizonyos ponton hozzájárul az ETH árfolyamának 2.000 dolláros áttöréséhez. De az, hogy mikor történik meg, vagy hogy egyáltalán sikerül-e, az még várat magára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.