A binance coin (BNB) egyre kevésbé követi a bitcoin (BTC) árfolyamát

A binance coin (BNB), a Binance kriptotőzsde natív kriptója 140%-ot emelkedett egy év alatt és egyre jobban kezd elszakadni a bitcoin (BTC) árfolyamától. Ilyen mozgásokra a kriptotörténelem 10 éve alatt még nem volt példa.

Köztudottan az altcoinok árfolyama erősen korrelál a bitcoinéval, ahogy azt már több elemzés és szakértői vélemény is kimutatta. Sőt, az évek során a korreláció csak erősödött. De nem így a BNB.

Hogyan korrelálnak a top 10 coinok (USDT-t leszámítva) a bitcoin árfolyamával. Minél közelebb van az érték az egyhez, annál nagyobb a kötelék a btc és az alt között. A TRON TRX és a BNB a két legkevésbé korreláló kriptó. | Coinmetrics

A BNB jelenleg a 7. legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező érme a CoinGecko adatai alapján és az egyetlen a top 10 kriptó közül, ami éves időtartamon pozitívban áll a dollárral szemben. A következő legközelebbi csillag a Tron TRX tokenje, ami 44%-ot vesztett értékéből egy év alatt.

Havi megtérülése a top 10 kriptónak (USDT-t leszámítva). Kivehetően a BNB coin tulajdonosok jártak a legjobban. | Coinmetrics

A fenti charton is jól kivehető, a legegészségesebb megtérülést havi szinten a BNB produkálta. A coinok többsége a bitcoin ROI-jához hasonló megtérülést produkál, leszámítva (februárban) az LTC-t, EOS-t, de különösen a BNB-t.

Az új BNB trend 2019 során kezdett el kibontakozni a sorozatos pozitív Binance bejelentések és a sikeres BitTorrent airdrop + ICO hatására és egyelőre nem látszik kifulladni.

Érdemes ugyanakkor nem elfelejteni, hogy a BNB coin ugyan kezdi kevésbé lekövetni a bitcoin árfolyamát, de helyette van egy faktor amihez viszont egy az egyben korrelál: ez pedig a Binance, mint kibocsátó kriptotőzsde. Ha jól megy a tőzsdének, akkor fut a BNB szekere is, viszont a Coinbase friss kálváriája lehet az intő példa, a tőzsdék körül is napok alatt változhat a piaci hangulat.

(Borítókép: Chris Liverani, Unsplash)

Már több mint 20 millió felhasználóval. Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük