A Binance csapata az egykori amerikai szenátorral bővül

A Binance nemrégiben bejelentette, hogy kormányzati kapcsolattartóként leszerződtette az egykori amerikai szenátort, Max Baucust. A tőzsde célja, hogy széleskörű útmutatást nyerjen az Egyesült Államok pénzügyi szabályozási helyzetéről.

Kis lépés az embernek, nagy lépés a Binance-nek. A tőzsde ugyanis az egykori amerikai szenátor segítségével újabb vizekre evezhet. Max Baucus a jövőben szakpolitikai útmutatásokért lesz felelős, valamint összekötő szerepet fog betölteni a Binance és a pénzügyi szabályozók között.

Nagyon örülünk, hogy Max csatlakozott csapatunkhoz. A kormányzás legmagasabb szintjén szerzett tapasztalata, valamint jártassága a globális szabályozásban kivételes értéket jelent a Binance számára” – nyilatkozta Changpenz Zhao (CZ), a Binance vezérigazgatója.

Max Baucus, a megmentő

Max Baucus korábban az Egyesült Államok Pénzügyi Bizottságának, majd az Adózási Vegyes Bizottságnak, valamint a Közlekedési és Infrastrukturális Albizottságnak volt az elnöke. 2014 és 2017 között Barack Obama volt amerikai elnök kínai nagyköveteként tevékenykedett. Egy ideje pedig pénzügyi tanácsadói céget működtet Montanában, melyen keresztül „tanácsadási szolgáltatásokat nyújt amerikai és kínai vállalkozások számára”. Adminisztrációja eleinte az egészségügyi reformra összpontosított, kínai nagykövetként azonban lehetősége nyílott elmélyülni a blokklánc-technológia világában. 2017-ben megjegyezte, hogy Kínának „már gyerekjáték az Egyesült Államok pénzügyi rendszere”, és akkor még egyáltalán nem gondolta, hogy a fintech szabályozása valaha is porondon lesz az Egyesült Államokban.

Nos, mint tudjuk, mára már előszeretettel folynak a tárgyalások a kriptovalutákról, és az is kiderült, hogy az USA új pénzügyminisztere sem fordít hátat a kriptoszektornak. Baucus pedig nem is csatlakozhatott volna jobb időben a Binance tőzsdéhez, hiszen a kriptók iránti étvágy egyre csak fokozódik, számos ország pedig kézzel-lábbal próbálja szabályozni a szektort. Összességében tehát, az egykori szenátor meglehetősen fényes jövőt biztosíthat a Binance tőzsde és felhasználói számára.

A kriptovaluták és a blokklánc-technológia képviselik a globális pénzügyi rendszerek reformját, és fennáll a lehetősége, hogy forradalmat teremtenek a pénzkezelés terén, mely igazságosabb pénzügyi világhoz vezethet. A Binance az egyik legnagyobb szervezet, mely már régóta törekszik a blokklánc mainstreambe juttatására. Megtiszteltetés számomra, hogy hozzájárulhatok a komplex politikai és szabályozási keretek betartásával a széleskörű befogadás lehetővé tételéhez” – nyilatkozta Baucus.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.