A Binancenek le kellett állítania a kifizetéseket a feltorlódott tranzakciók miatt

A világ legnagyobb kriptotőzsdéjének, a Binancenek ideiglenesen le kellett állítani a bitcoin-kifizetéseket, mivel a Bitcoin hálózata jelentős túlterhelést tapasztalt.

A kriptotőzsde rövid időn belül többször is szüneteltette a kifizetéseket a függőben lévő tranzakciók feltorlódása miatt. Az első felfüggesztés több mint másfél óráig tartott. Abban az időben a Bitcoin mempoolban körülbelül 400 000 tranzakció várakozott feldolgozásra. A mempool.space adatai szerint ez a kifizetések másodszori leállásának idejére, ami 8 órával az első után történt, már 485 000-re nőtt.

Közel három órával az első leállítás után a Binance közölte, hogy a kifizetéseket újraindították, és a függőben lévő tranzakciókat magasabb tranzakciós díjakkal dolgozzák fel, hogy a bányászpoolok fel tudják venni a versenyt. A vállalat hozzátette, hogy dolgoznak a Lightning Networkön keresztül történő kifizetések lehetővé tételén, ami állításuk szerint a jövőben segíthet megoldani a hasonló problémákat.

„A jövőbeni hasonló esetek megelőzése érdekében a díjainkat újragondoltuk. Továbbra is figyelemmel kísérjük az on-chain aktivitást, és szükség esetén ennek megfelelően módosítjuk azokat. Másrészt a Lightning Network kifizetések integrálásán is dolgozunk, hogy a jövőben ne forduljanak elő hasonló esetek.” – nyilatkozta a Binance.

Az események hatására a bitcoin árfolyama is csökkenni kezdett. A tranzakciós díjak minden idők legmagasabb szintjét érték el, emellett a mempool majdnem 98%-ban megtelt. A cikk írásának időpontjában a világ első számú kriptovalutájával 27 962 dolláron lehet kereskedni a CoinMarketCap adatai szerint.