A Binance elnyerte a virtuális eszközök működési engedélyét Dubajban

A Közel-Kelet a kripto aktivitás fellegvárává válik, és a világ vezető tőzsdéje a régiót célozza meg tevékenységeinek bővítésére. Dubaj lett a legújabb arab ország, amely megnyitotta kapuit a Binance előtt. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje (kereskedési volumen alapján), engedélyt kapott arra, hogy Dubajban virtuális eszközszolgáltatóként működjön.

A vállalat közölte, hogy a virtuális eszközökre vonatkozó engedély lehetővé teszi, hogy “korlátozott tőzsdei termékeket és szolgáltatásokat” terjesszen ki az arra alkalmas befektetők és professzionális pénzügyi szolgáltatók számára.  „Minden engedélyezett VARA szolgáltatót fokozatosan ellenőrizni fognak a lakossági piacra való belépés megnyitása érdekében” – áll a Binance közleményében.

Tehát a tőzsde ebben a kezdeti fázisban a Virtuális Eszközök Szabályozó Hatósága (VARA) által szigorúan felügyelt és szabályozott lesz. Működése szigorú szabályozási felügyeletet és kötelező megfelelőségi ellenőrzéseket foglal magában.

A lépésre azért kerül sor, mert egyre több, főként nyugati nemzet lépett fel a Binance ellen szabályozási fronton. A vállalat korlátozott szolgáltatást nyújtó tőzsdét működtet az Egyesült Államokban, és az Egyesült Királyságban is a megszorítások végére került.

A Binance alapítója és vezérigazgatója, Changpeng Zhao megismételte a cég folyamatos erőfeszítéseit, hogy megfeleljen a globális szabályozóknak:

“A szabályozás és a megfelelés magas színvonala kritikus fontosságú a globális kripto- és blokkláncipar fejlődése szempontjából. Ezért a csapatunk fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy bemutassa, hogyan felelünk meg és haladjuk meg az olyan szabályozó hatóságok követelményeit, mint a Dubaji Virtuális Eszközök Szabályozó Hatósága”.

A kriptoszolgáltatások megkezdése mellett a Binance egy blokklánc-technológiai központot is létrehoz a Dubai World Trade Centre-ben.

Mindeközben a rivális kriptotőzsde, az FTX szintén szemet vetett Dubaira, és tervezi, hogy regionális központot hoz létre az arab országban.