A Binance engedélyezte a részvénytokenek migrálását

A Binance júliusban figyelmeztetés nélkül leállította a részvénytoken szolgáltatását, most a felhasználóknak lehetősége van azokat egy másik céghez átvinni.

A kriptotőzsde lehetővé teszi az európai ügyfeleknek, hogy részvénytokenjeiket egy másik céghez vigyék át. A Binance júliusban hirtelen leállította a tokenizált részvényszolgáltatását, miután több szabályozó hatóság szerint a tokenek illegális értékpapír-kibocsátásnak minősültek.

Az Európai Gazdasági Térségben és Svájcban élő ügyfelek mostantól migrálhatják a részvénytokeneket a Binance-ről a CM-Equity AG-hez, ahhoz a német befektetési céghez, amellyel a Binance partnerséget kötött ezen tokenek listázására.

Más nemzetek, például az Egyesült Királyság ügyfelei nem tudják a tokeneket a CM-Equity AG-hez migrálni. Ők október 14-ig adhatják el őket a Binance-on. Azok az európai ügyfelek, akik nem adják el a tokeneket vagy nem költöztetik át azokat a CM-Equity AG platformjára, a Binance október 15-én eladja helyettük.

A részvénytokenek olyan kriptovaluta derivatívák, amelyek az értékpapírok értékét követik. A Binance esetében a CM-Equity brókerként működött közre, tokenizált, tulajdonában lévő részvények töredékét adta el a Binance ügyfeleinek. A hagyományos részvényektől eltérően a Binance részvénytokenek nem fizettek osztalékot az ügyfeleknek, akiknek nem volt részvényesi szavazati joguk sem.

A Binance április 12-én indította el a szolgáltatást, két nappal azelőtt, hogy a Coinbase kriptotőzsdét bevezették a Nasdaqra. A Binance a Coinbase részvényeit a tőzsdei bevezetés napján jegyezte, és olyan vállalatok tokenizált részvényeit is értékesítette, mint a Tesla, az Apple és a Microsoft.

Július közepén a Binance figyelmeztetés nélkül megszüntette ezen tokenek kereskedését. Az ügyfelek nem tudtak új részvénytokeneket vásárolni, és a Binance közölte, hogy október 14. után egyáltalán nem támogatja a tokeneket. A CM-Equity továbbra is működtet hasonló szolgáltatásokat az FTX-en és a Bittrexen.

A Binance azt mondta, hogy leállította szolgáltatást, hogy más termékekre összpontosítson, de néhány órával korábban a hongkongi Értékpapír- és Tőzsdei Felügyelet figyelmeztette a fogyasztókat, hogy a Binance nem “engedélyezett vagy regisztrált” a részvénytokenekre értékesítésére, amelyek a hongkongi törvények szerint “valószínűleg értékpapíroknak minősülnek”.

Egy nappal korábban az olasz pénzügyi szabályozó hatóság egy közleményben azt írta, hogy a Binance ezen szolgáltatása nem működhet az országban. Áprilisban Németország pénzügyi szabályozója azt mondta, hogy “alapos okuk van feltételezni”, hogy ezek a tokenek megsértik az értékpapírtörvényt. Ezután az Egyesült Királyság pénzügyi szabályozója is bejelentette, hogy vizsgálja a terméket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.