Rászálltak az európai hatóságok a Binance részvénytokenjeire

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az európai szabályozói hatóságok azt vizsgálják, hogy a Binance megfelel-e a hatályos értékpapír kibocsátási szabályoknak miután több részvényt is token formájában lehet kereskedni a platformon.

A múlt héten jelentette be a Binance, hogy elkezdett listázni több részvényt is token formájában. Eredetileg a Tesla majd a Coinbase részvényeit lehetett megvásárolni tokenizált formában, aminek árfolyama a mögöttes részvény árfolyamát követi. A tokeneket az Egyesült Államokból, Kínából és Törökországból nem lehet megvásárolni a szabályozás-megfelelés miatt, és úgy tűnik az európai hatóságok se nézik jó szemmel a Binance tokenizált részvényeit.

Az európiai tőkepiaci felügyeleti szervek azt próbálják kideríteni, hogy az új tokenek megfelelnek-e a transzparenciára és a vállalati követelményeknek.

Az Egyesült Királyságban az FCA írja, hogy a Binance-al közösen dolgoznak azon, hogy kiderítsék miként működik a tokenizált termék és hogy milyen szabályok vonatkozzanak rájuk.

Németországból a BaFin nem szerette volna kommentálni a Binance ügyét bizalmas információkra hivatkozva. Azonban annyit elárultak, hogy a német felügyelet ezeket a tokeneket értékpapírnak tekinti. Ha viszont értékpapírok, akkor szükséges hozzájuk ismertetőt is csatolni.

Kell a tájékoztató vagy sem a Binance részvénytokenekhez?

A Binance szerint nem szükséges külön tájékoztatót adni, mert a tokeneket másik platformra nem lehet átvinni. Emellett az adásvétel alapja a Binance saját stabilcoinja, a BUSD, nem pedig fiat pénz. Végül pedig nem rendelkeznek ugyanazokkal a szavazati jogokkal a tulajdonosok, mint a mögöttes részvények tulajdonosai. A termék a CM Equity AG saját terméke, amit a Binance csak átvett a saját platformjára. Ez pedig megfelel az uniós Mifid szabályozásnak, így a BaFinnek is jónak kéne lennie – tette hozzá a Binance.

A prospektus azért fontos része az értékpapír kibocsátásnak, mert védi a befektetők érdekeit. Az előre meghatározott tartalmi elemei kellő tájékoztatást tudnak nyújtani a befektetők számára ahhoz, hogy megismerjék a termékben rejlő kockázatokat.

A token kibocsátások körül fennálló szabályozási környezet azonban még gyerekcipőben jár és meglehetősen szürke zóna.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.