A Binance és OKEx után az FTX is NFT-piacteret indít

A kriptotőzsdék is kezdenek rákapni az NFT-kre. A Binance és az OKEx már rendelkezik NFT piactérrel, és most az amerikai FTX is bejelentette, hogy saját kereskedési teret hoz létre a nem-helyettesíthető tokeneknek.

A hírt Sam Bankman-Fried CEO tweetelte ki ma hozzátéve, hogy a kereskedésen túl mintelni, azaz a digitális alkotók generálni is képesek lesznek a tokeneket. A szolgáltatás világszerte elérhető, beleértve Magyarországot is.

Bankman-Fried hozzátette, az NFT-k transzferálhatóak lesznek a különböző blokkláncok között, konkrétan az Ethereum és a Solana DLT platformjai között.

Jelenleg az NFT-k tárolására és megtekintésére van mód az FTX-en, de hamarosan megnyílik a letételhelyezés és kiutalás lehetősége is, amivel a mainstream művészek és szervezetek által kibocsátott NFT-k megjelenését is lehetővé teszik a magas likvidiátsú tőzsdén.

Lesz viszont egy hátránya az FTX-en kereskedett NFT-nek, ugyanis a vásárlás és eladásuk kereskedési díja (ez esetben inkább ‘szerzői jogdíj’ lenne a pontos megnevezés) eléri az 5%-ot. Ha az eladó 5%-ot számolna fel, akkor az FTX még rápakol extra 5%-ot.

Kapcsolódó: FTX, a mindentudó derivatív tőzsde