A Binance európai felhasználóinak gyorsan ki kell venniük az euróikat

Szeptember 28-án a Binance kriptotőzsdéje felszólította felhasználóit, hogy váltsák át euróikat Tether USDT-re még október vége előtt. Ezután fogja ugyanis elveszíteni a Paysafe nevű banki partner támogatását. A tőzsde bejelentése szerint a Paysafe egyoldalúan úgy döntött, hogy október 31. után már nem fogja feldolgozni a Binance felhasználók eurós befizetéseit. Viszont a felhasználók az eurós egyenlegüket a bankszámlájukra még ugyanúgy ki tudják majd utalni.

A Binance sok fronton áll harcban a szabályozókkal

A cég közölte, hogy a Paysafe felhasználói szeptember 28-án 4:00 órától (UTC) már nem tudnak EUR spot kereskedési párokkal kereskedni, és a nyitott megbízásokat egy órával később törölték is. A Binance Convert, amely úgy működik, mint egy token swap szolgáltatás, szintén korlátozva lesz az EUR tranzakciók tekintetében. A Paysafe szeptember 25-én függesztette fel az eurós befizetéseket támogatását. Ők kezelték eddig a Binance európai felhasználóinak fiat befizetéseit és kiutalásait SEPA banki átutaláson keresztül. A Binance közölte, hogy folyamatosan azon dolgoznak, hogy új fiat csatornákat találjanak a tőzsdére.

Már szeptember 27-én volt szó a dologról, a Binance France akkor szólította fel ügyfeleit, hogy azonnal váltsák át fiat pénzeiket a számlájukon kriptora. A Binance tőzsdéjére tehát továbbra is rájár a rúd, nem csak az Egyesült Államokban, de az úgynevezett “nyugaton” mindenhol. A Paysafe a brit font tranzakciók támogatása mögül már májusban kivonult egyébként. Annak az oka az volt, hogy a szolgáltatónál az Egyesült Királyság felügyeleti szervei aggályukat fejezték ki az együttműködés miatt. Aztán emlékezhetünk, a Binance Hollandiából is elég gyorsan távozni volt kénytelen júniusban, egy héttel később pedig Belgiumból tiltották ki őket. Ez utóbbi tiltás mindenesetre már nincs életben, szeptember 26-ától kezdve újra tudnak belga felhasználók is csatlakozni a Binance-hez.