A Binance felfüggeszti a dollárral történő átutalásokat

A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje felfüggeszti az amerikai dollárral történő be- és kifizetéseket – közölte a cég hétfőn, anélkül, hogy indoklást adott volna a döntésről.

“Február 8-tól ideiglenesen felfüggesztjük az USD-s banki átutalásokat. Az érintett ügyfeleket közvetlenül fogjuk értesíteni.” – nyilatkozott a Binance szóvivője. A vállalat szerint az aktív felhasználók mindössze 0,01%-a használja az USD-s utalásokat, a cég szóvivője pedig hozzátette, hogy keményen dolgoznak azon, hogy a szolgáltatást a lehető leghamarabb újraindítsák.

A Binance US, a cég amerikai leányvállalata egy tweetben közölte, hogy nem érinti a felfüggesztés, így a korlátozás csak azokra a nem amerikai ügyfelekre vonatkozik, akik dollárral történő tranzakciókat hajtanának végre.

Megnőtt a kiutalások száma, egy nap alatt 172 millió dollárt vettek ki a felhasználók

Az Arkham Intelligence adatai azt mutatják, hogy a bejelentést követően a Binance kriptotárcáiból meredeken megugrott a kiutalások száma, a dollárhoz kötött stabilcoinok pedig a rivális tőzsdékre vagy nem letétkezelő tárcákba áramoltak.

A kiutalások száma egyébként olyannyira megnőtt, hogy egy nap alatt 172 millió dollárt vettek ki a felhasználók. Azonban az Arkham szerint egy olyan cégnél, amely 42,2 milliárd dollár értékű kriptóval rendelkezik, ez egyáltalán nem számít nagy összegnek.

“Még mindig túlnyomórészt pluszban vagyunk a nettó befizetések tekintetében.” – mondta a cég szóvivője. “A kiutalások száma mindig megemelkedik, amikor olyan árfolyamnövekedést tapasztalunk, mint amilyet a múlt héten láttunk…”

A bejelentés a Binance saját tokenjét, a BNB-t nem érintette, az árfolyama stabilan 328 dollár körül maradt.

Új banki partner bejelentésére készül a Binance a következő hetekben

Ahogy arról beszámoltunk, január végén a Binance közölte, hogy a SWIFT partnere, a Signature Bank 100 ezer dollárra emelte az amerikai dolláros tranzakciós minimumot. Akkor a Binance azt mondta, hogy a Signature tájékoztatta a tőzsdét, hogy a korlátozás az összes felhasználóra vonatkozik.

A hétfői felfüggesztéssel kapcsolatban azonban a Binance szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a Binance US-nek saját banki partnerei vannak, és nem érinti semmilyen korlátozás.

A Binance szerint egyébként az ügyfelek továbbra is használhatnak más fiat valutákat vagy fizetési módokat kriptovaluta vásárláshoz, de a tőzsde hozzátette, hogy a következő hetekben be fognak jelenteni egy új partnert az érintett felhasználók számára.