Egy argentin tartomány dollárhoz kötött stabilcoint bocsát ki

A világ 8. legnagyobb országának számító Argentínában a Chilével határos San Luis nevű tartományban a helyi törvényhozás elfogadott egy olyan javaslatot, amely lehetővé teszi dollárhoz kötött stabilcoin kibocsátását. Ráadásul ez a jóváhagyott törvényjavaslat azt is engedélyezi, hogy a helyi művészek a munkájukat NFT formájában bocsássák ki és értékesítsék. A törvényjavaslat neve is sokatmondó, “Pénzügyi innováció a befektetésekért és a társadalmi-gazdasági fejlődésért“.

San Luis úton afelé, hogy kriptos célpont legyen

Ez a régió egyébként már korábban is ismert volt a kriptoszektor támogatásáról, a törvény pedig csak egy újabb lépés ahhoz, hogy itt is kialakulhasson egy kis kriptos menedékhely. Mert San Luis felismerte, hogy a kriptovaluták pénzügyi innovációnak számítanak és segíthetnek a gazdasági fejlődésben. A most már jogszerűen létrehozható stabilcoin 100%-ban fedezett lesz San Luis likvid pénzügyi eszközeivel. A tartomány összes polgára hozzájuthat majd ilyen coinhoz, amikor kibocsátják, bár az még nem ismert, hogy ez mikor fog megtörténni. Sőt, az sem ismert, hogy konkrétan hogyan fog működni, mert a most elfogadott törvény mindössze csak az utat jelöli ki.

Persze nem csak ezt teszi, felhatalmazza a tartományi kormányt blokklánc platformok létrehozására, oktatási programok szervezésére is. A törvényhozásban ülők egyébként már többször hangsúlyozták, hogy reményeik szerint a blokklánctechnológiával a papíralapú tartományi adminisztráció is teljesen megreformálható lesz. Nem San Luis az első ilyen régió vagy város, amelyik profitálni akar a blokkláncokból. Hiszen emlékezhetünk például a MiamiCoinra, ami a CityCoin első privát kezdeményezése volt egy helyi térség megsegítségére a blokkláncok segítségével. De nemrég a Stellar jelentette be, hogy együtt fognak működni az ENSZ egyik szervezetével, hogy USDC coinokon keresztül juttassanak el támogatást az orosz-ukrán háború érintettjeinek.