A Binance felkészült a “következő hullámra” – eddigi legnagyobb frissítését hajtotta végre

A máltai székhelyű kriptovaluta tőzsde, a Binance befejezte az állítása szerint eddigi legjelentősebb frissítését, és most újra normál üzemmódban működik.

A Binance a múlt hét elején jelentette be, hogy június 28-án frissítést hajt végre a kereskedési platformját. Az upgrade két órásra volt tervezve, melynek során a platformon elérhető szolgáltatások nagy része elérhetetlen volt. Nem működött a befizetés, a pénz kiutalás, a spot kereskedelem és a P2P kereskedelem sem. A frissítés azonban a tervezettnél hosszabb ideig tartott, de ma reggelre végre sikeresen befejeződött.

Valaha véghezvitt legnagyobb frissítés

A 2017-es indulása óta a Binance számos rendszerfrissítésen ment keresztül. Közülük sok csak egyszerű teljesítményjavítás volt, míg mások észrevehetőbb változtatásokat hoztak.

Egy évvel ezelőtt vezette be a Binance a határidős termékeket, és kínálta a margin kereskedést a felhasználók számára. Valamint röviddel később hiteltermékeket és kriptovaluta staking funkciókat is elérhetővé tett. A tőzsde áprilisban elindította az opciók szolgáltatást is határidős kereskedési platformján.

Noha ezek jelentős frissítéseknek tekinthetők, a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao szerint ez a mostani frissítés az eddigi legnagyobb. Az új upgrade egy teljesen átalakított „matching engine-t” tartalmaz, ami új programozási nyelven íródott. Ennek kifejlesztése a cégnek két évébe telt.

Ennek ellenére kevés a részlet jelent meg arra vonatkozóan, hogy pontosan mit változtattak meg, és ez hogyan befolyásolja a tőzsde jövőbeli működését. Mindazonáltal Zhao, akit CZ-nek is neveznek, azt állítja, hogy az új frissítés felkészíti a platformot a „következő hullámra” – bármi is legyen az.

Felkészült a Binance a növekedésre?

A Binance kezdetben vitathatatlanul a leggyorsabb kereskedési motorral indult, amely másodpercenként körülbelül 1,4 millió megrendelést tudott feldolgozni.

A Binance az indulása után drámai növekedést mutatott mind az aktív felhasználók, mind a piacok számában az elmúlt három évben, miközben a magas frekvenciájú és algoritmikus kereskedési stratégiák egyre elterjedtebbé váltak. Ez a kereskedés volumenének vad ingadozásaival együtt olyan helyzetekhez vezetett, hogy a tőzsde sokszor túlterheléssel küzdött. A helyzet számtalan problémát okozott a felhasználók számára a kritikus piaci időszakokban.

A Binance még nem tett közzé pontos adatokat az új frissítés által hozott teljesítményjavulásról. CZ azonban azt írta Twitteren, hogy az új frissítés valószínűleg 10-szeres teljesítményjavulást kínál a régi “matching engine-nel” összehasonlítva. És azt is tudtunkra hozta, hogy a tőzsde elméletileg 100-szor nagyobb volument képes most lekezelni, de ebben más rendszerek akadályozhatják őt.

Az upgrade után az ügyfelek most már folytathatják vásárlásaikat, törölhetik megrendeléseiket és kereskedhetnek a spot platformon, de az még eltart egy ideig, amíg világossá válik, hogy a frissítés egyszer és mindenkorra megoldotta-e a Binance eddig előforduló aggasztó fájdalmait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük