Terjeszkedik a Binance, kriptotőzsdét indít az Egyesült Királyságban

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Binance az Egyesült Királyságban kriptotőzsde felületet indít, amely a brit és az európai intézményi kriptobefektetők igényeit fogja majd kiszolgálni. 

A Reuters szerdán azt írta, hogy a cég az Egyesült Királyságban új kriptotőzsdét indít, amely fontban és euróban kínál majd belépést a kriptovaluták világába. A Binance Uganda, a Binance Singapore és a Binance USA fiat-kripto platformokhoz hasonlóan az új felület az Egyesült Királyságban, és az Európában lévő intézményi befektetőket célozza meg. 65 digitális eszközt listáz majd a világ egyik legnagyobb tőzsdéje.

A brit tőzsde igazgatója, Teana Baker-Taylor lesz. Ő csak a múlt hónapban csatlakozott a a Binance csapatához, korábban a HSBC globális stratégiai vezetőjeként dolgozott. Baker-Taylor lesz egyben felelős a kriptotőzsde európai terjeszkedéséért is. Az újonnan kinevezett nagy tapasztalattal rendelkező vezető azt mondta, hogy „a Binance UK az európai ügyfeleket is ki kívánja szolgálni.”

A platform várhatóan nyáron fog elindulni, pontos dátumot még nem adott meg a Binance. A többi kriptotőzsdéhez hasonlóan a Binance is növekvő érdeklődést tapasztalt az intézményi befektetők részéről. A tőzsde még májusban azt nyilatkozta, hogy 2020 első negyedévében 50%-kal több új, intézményi ügyfelet tudhattak köreikben, mint az előző negyedévben.

Baker-Taylor ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy “a kripto szolgáltatások fejlődésével új lehetőségeket tudunk teremteni a szélesebb közösségi érdeklődés felkeltésére. Képesek vagyunk változó kockázatú termékeket kínálni, mint például a staking és a passzív megtakarítások.” 

A Binance UK működését az Egyesült Királyság pénzpiaci felügyelete, az FCA fogja szabályozni. A Binance egy hasonló felülettel már 2019. januárja óta jelen van Jersey szigetén, amely a Csatorna-szigetcsoport egyik legnépesebb szigete. A kriptotőzsde tehát jól ismeri a brit hatóságot és a helyi szabályozást. A jersey-i platformon kriptovaluta vásárlást és eladást kínál az ügyfeleknek font és euró ellenében. A Binance UK azt nyilatkozta, hogy a már meglévő felület a Binance UK-től függetlenül fog működni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.