A Binance kereskedési volumene ismét a csúcson van

A Binance kereskedési volumene éves csúcsot ért el márciusban, amikor a Bitcoin és az Ethereum árfolyama új rekordot ért el. Több, mint 1000 milliárd dollár forgott a kriptotőzsdén.

Csúcson a Binance kereskedési volumene

A CCData új jelentése szerint a Binance kereskedési volumene a legmagasabb szintet érte el 2021 májusa óta. Hét egymást követő hónapnyi emelkedést követően a forgalom elérte az 1120 milliárd dollárt márciusban.

A kriptovaluta-elemző platform április 5-i jelentése szerint a Binance azonnali kereskedési volumene 121%-kal 1120 milliárd dollárra nőtt márciusban. A jelentés szerint a tőzsde együttes piaci részesedése is emelkedett 1,04%-kal 44,1%-ra márciusban.

Az elemzés kiemeli, hogy a jelenlegi helyzet jól mutatja, a Binance felépülését. Sikerült kilábalnia a visszaesésből, ami az után történt, hogy megegyezett az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával, és 4,3 milliárd dolláros bírságot fizetett. Ezt bizonyítja származékos kereskedési volumen növekedése is, amely 89,7%-kal nőtt, és 2021 májusa óta a legmagasabb szintet érte el.

Az elemzők azt is megjegyezték, hogy a Binance a legnagyobb nyereséget az azonnali piacokon érte el, 2,3%-kal növelve piaci dominanciáját februárhoz képest. A tőzsde ezzel a legnagyobb évről-évre vonatkoztatott növekedést is elérte, jelenleg a CEX-ek azonnali kereskedési volumenének 38,0%-át teszi ki.

Visszatértek a kereskedők a Binance tőzsdére

Idén januárban a Kaiko elemzőcég is arról számolt be, hogy a Binance kereskedési volumene növekedést mutatott, és piaci részesedése 50%-kal nőtt az amerikai igazságszolgáltatással való megegyezést követő két hónapon belül.

A szabályozási kihívások ellenére a tőzsde azt állította, hogy 2023-ban több mint 40 millióval nőtt a felhasználói száma. A Binance kiemelte, hogy ez közel 30%-os növekedést jelent az előző évhez képest, és a növekedés kulcsának a nyújtott szolgáltatásait tulajdonították.

Eközben a központosított tőzsdéken (CEX) a kombinált azonnali és származékos kereskedési volumen is 92,9%-kal nőtt. Ez pedig új történelmi csúcsra, 9120 milliárd dollárra emelte a forgalmat márciusban. A kereskedők özönlöttek a piacokra, miközben a Bitcoin is minden idők új csúcsát érte el.

A származékos kripto piacokon a CEX-ek kereskedési volumene szintén 86,5%-kal emelkedett. Ez szintén rekord szintnek számít 6180 milliárd dolláron, ami háromszorosa az összes kriptovaluta teljes piaci kapitalizációjának.

Ez a forgalom megugrás akkor következett be, amikor a befektetők és a kereskedők folyamatosan az árfolyamra spekuláltak, miután a Bitcoin márciusban új rekord árfolyam irányába indult.

Az azonnali kereskedés és a származékos kereskedési aktivitás megugrása egybeesik az azonnali Bitcoin ETF-ek sikere és a BTC-kínálat felére csökkenése körüli növekvő izgalommal.

Ez a fejlemény rávilágít arra, hogy a közvélemény továbbra is mennyire bízik a központosított tőzsdékben a közelmúltbeli hibák, például az FTX ellenére is.