A Binance Smart Chain-en 200%-kal több a napi tranzakciók száma, mint az Ethereumon

A Binance Smart Chain csúcsot döntött, 2021. április 7-én a napi tranzakciók száma elérte a 4 milliót. Ez 200%-kal több mint az Ethereumon végrehajtott tranzakcióké.

A Binance Smart Chain (BSC) jelentős növekedést tapasztalt a hálózat által feldolgozott napi tranzakciók számában. A BSC minden kétséget kizáróan az egyik legnépszerűbb hálózattá vált a DeFi rajongók körében, mivel képes másodpercenként nagyszámú tranzakció hatékony kezelésére, ezáltal a különféle projektek és felhasználók számára mindenképp megfontolandó alternatíva lehet az Ethereum mellett.

Kapcsolódó: Az Ethereum már a gazdag srácok blokklánca, állítja a Binance vezérigazgatója

2021. április 7-én a BSC blokklánc megdöntötte saját rekordját, hiszen a napi tranzakciók száma elérte a 4 milliót. Az Ethereum valamivel kevesebb, mint 1,3 millió tranzakciót regisztrált, ami azt jelenti, hogy több mint 200% volt a különbség a két hálózat között. Azt érdemes megjegyezni, hogy a BSC-n sokkal kevesebb egyedi cím van (63 millió), mint az Ethereumon (147 millió). Ez azt mutatja, hogy a BSC felhasználói határozottan aktívabbak, mint az Ethereum felhasználói.

A magas díjak nem jönnek be senkinek

Míg a BSC önmagában is versenyképes hálózat, népszerűségét nagy valószínűséggel annak köszönheti, hogy jóval kedvezőbb tranzakciós díjakat kínál az Ethereumnál. Már többször is írtunk arról, hogy egyre több versenytársa lehet az Ethereumnak és egyre többen vándorolhatnak át más blokkláncokra, ha sürgősen nem történik lényeges díjcsökkenés.

A BSC díjai gyakorlatilag nem vehetők egy kalap alá az Ethereum jelenlegi díjaival. Sajtóidőben nagyjából 18,5 dollárba kerül egy tranzakció az Ethereumon, míg a BSC-n alig néhány centbe. A különbség tehát jelentős, ami komoly kiadást jelenthet azon felhasználóknak, akik sok, kisösszegű ügyletet bonyolítanak le az adott blokkláncon.

A rohamosan növekvő napi tranzakciók ellenére a BSC 52%-os kapacitással működik, míg az Ethereumon továbbra is fennakadásokat lehet tapasztalni, hiszen 98,65%-os kapacitással dolgozik.

Vitalik Buterin azt nyilatkozta nemrég, hogy a hálózat néhány hónap alatt a százszorosára bővülhet, amit már tülkön ülve várnak sokan. A Coin Metrics elemzése ugyanakkor arra mutatott rá, hogy az EIP-1559 sem fogja megoldani az Ethereum tranzakciós díjak problémáját, mert a skálázhatóság okozza a gondot. Nem elég bizonyos díjakat elégetni és megváltoztatni az aukciós mechanizmust, a skálázhatóságon kell változtatni. Egyszerűen túl kevés tranzakció fér átlagosan bele egy blokkba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.