Az Ethereum már a gazdag srácok blokklánca, állítja a Binance vezérigazgatója

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Ethereum már a gazdag srácok blokklánca – akik hamarosan már nem lesznek olyan gazdagok… Legalább is a Binance vezérigazgatója, CZ szerint.

A napokban már beszámoltunk arról, hogy az Ethereum tranzakciós díjai brutálisan megnövekedtek, így bizony megvan rá az esély, hogy a rajongói hamarosan búcsút mondanak a blokkláncnak. Changpeng Zhao – alias CZ – a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjének, a Binance-nek a vezérigazgatója pedig nem hagyhatta szó nélkül a történéseket. Nemrégiben arról tweetelt, hogy az Ethereum tranzakciós díjait már csak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Úgy tűnik tehát, eljött a Binance Smart Chain (BSC) ideje, mely meglehet, hamarosan az Ethereum fejlesztőit is magához fogja édesgetni.

CZ valóban nem fogott mellé a kijelentésével, és némileg igaza van. Idén ugyanis az Ethereum átlagos tranzakciós költsége brutálisan kilőtt, és a tavalyi kevesebb, mint 5 dollárról (ami szintén brutálisan magas) 15 dollárra emelkedett. A Binance pedig már két olyan projektet is fejleszt, amelyek versenytársai lehetnek az ökoszisztéma két legnagyobb blokkláncának. Így tehát, az Ethereum és a Bitcoin is egy meglehetősen göröngyös útnak nézhet elébe. Legalább is, néhány harcot biztosan le kell majd játszaniuk.

Egy-két vetélytárs… De mi lesz akkor, ha az Ethereum 2.0 berobban?

Vegyük először a Binance Smart Chain-t, a Binance tőzsde blokkláncát, melyet úgy terveztek, hogy rendkívül gyors, minimális díjakkal történő fizetéseket tegyen lehetővé. Ebből kifolyólag pedig közvetlen versenytársa lehet a Bitcoinnak. Ha pedig az okosszerződéseket támogató projektekről van szó, a Binance Smart Chain (BSC) blokklánc kitűnő ellenfele lehet az Ethereum-nak. Mindezek mellett, a Polkadot és a Cardano is felhúzta a kesztyűt, térnyerésük pedig rámutat arra, hogy Ethereum blokklánc könnyen helyettesíthetővé válhat. Tegnap például rekordot döntött a cardano ADA token, és a harmadik helyen állt a legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovaluták között. A BSC-hez hasonlóan ugyanis a Cardano szintén az okosszerződések gyors, olcsó és biztonságos lebonyolítására törekszik. A Cardano azonban valamivel összetettebb kialakítású és sokkal hosszabb ütemtervű, mint a BSC…

Mindenesetre, a blokkláncok közötti versengés még közel sem teljesedett ki, és ne gondoljuk, hogy az Ethereum ilyen könnyen feladja a harcot. Fejlesztői ugyanis már a blokklánc második verzióján dolgoznak (lásd: Ethereum 2.0), mely egy hihetetlenül ambiciózus projekt, és minden bizonnyal hatalmas sikereket fog aratni. És az sem kizárt, hogy amint az Ethereum 2.0 napvilágot lát, a „szegényebb” srácok is beszállhatnak a buliba, és a kriptomilliárdos CZ is megemeli majd kalapját.

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.