A Binance új felmérése betekintést enged a kriptobefektetők preferenciáiba

A Binance legfrissebb jelentése betekintést enged a kriptovaluta befektetők motivációiba, viselkedésébe és preferenciáiba az egész világon. A traderek kedvence még mindig a bitcoin. 

A világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje nemrég közzétette legfrissebb, 2021-es globális kriptovaluta felhasználói jelentését, amelyben a vállalat 178 ország több mint 61 000 kriptovaluta befektetőjének adatait vizsgálja, és feltárja a válaszadók pénzügyi szerepvállalását, ideológiáját, preferenciáját, viselkedését.

A jelentés demográfiai mutatóiból a következő információkat tudhatjuk meg. A felhasználók 95%-a férfi, mindössze 5%-a nő. A kriptotulajdonosok átlagéletkora alacsony, 34 év, átlagos jövedelme pedig évente nagyjából 25 000 dollár.

A tanulmányból kiderül, hogy a felhasználók körében egyöntetű a bizalom (97%) a kriptovaluták iránt. A userek több mint fele (52%) nem hobbinak tekinti a kriptobefektetést, hanem a jövedelemszerzés egyik eszközének. A felhasználók 15%-a számára pedig a kriptovaluták elsődleges jövedelemforrásnak számítanak.

A Binance felületén legfőképp három okból fektetnek a felhasználók kriptovalutákba:

  1. hosszú távú befektetési stratégia részeként (55%),
  2. bizalmatlanok a jelenlegi pénzügyi rendszerrel szemben (38%) és
  3. rövid távú kereskedési lehetőségek miatt (31%).

Egyre több magánszemély fektet kriptovalutákba, mivel az olyan intézményi befektetőknek köszönhetően, mint a PayPal vagy a Grayscale könnyen elérhetőek már bárki számára a kriptopénzek.

Továbbra is a bitcoin a legnépszerűbb kriptovaluta, hiszen a Binance-n regisztrált felhasználók 65%-ának van bitcoinja. A traderek 30%-a diverzifikálja a portfólióját, az összes vagyonának pedig nagyjából 20%-át fekteti a vezető kriptovalutába.

Ami a kriptovaluták használatát illeti, a következő információkat tudhatjuk meg a jelentésből. A felhasználók 39%-a igazi HODLER, hosszú távra tartogatja a virtuális valutákat, míg 22%-a stakelésre vagy pedig hitelezésre használja azokat. Ahhoz képest, hogy alapvetően sokan hosszú távú befektetésnek gondolják a kriptopénzeket, a felhasználók mégis 38%-a használja azokat a fizetésre is.

A DeFi egyre felkapottabb, a megkérdezett felhasználók 66%-a mondta azt, hogy használ DeFi alkalmazásokat. Úgy tűnik, hogy Délkelet-Ázsiában a legnépszerűbb, ahol a felhasználók több mint 54%-a állította azt, hogy decentralizált alkalmazást (dApps) használ.

A felhasználók hisznek a pénz szabadságában: az alacsonyabb intézményi bizalom mellé a kriptovaluták iránti nagyobb bizalom társul. A megkérdezettek kevesebb mint 50%-a bízik a helyi pénzintézetekben, a legbizalmatlanabbak az argentinok.

Ha Te is szeretnél Binance felhasználó lenni, ITT tudsz regisztrálni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.