A Binance vezérigazgatója szerint etikátlan az orosz felhasználók teljes körű kitiltása

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (röviden CZ), közölte a világsajtóval, hogy vállalata eleget kíván tenni az érvénybe léptetett gazdasági szankcióknak. Azzal azonban nem ért egyet, hogy az orosz felhasználókat teljes mértékben ki kellene tiltania a kriptotőzsdéről. Elmondása szerint ez egy abszolút értelmetlen és embertelen húzás lenne. 

A kriptovaluta váltó alapítója hangot adott véléményének és kifejtette milyen álláspontot képvisel a tőzsde a fennálló embertpróbáló szituációban. Teljes mellszélességgel kiáll amellett, hogy az orosz ügyfelek száműzése a csereplatformról rendkívül etikátlan lépés lenne cégétől.

A Bloomberg adatszolgáltatóval készített interjújában a Binance vezérigazgatója elmondta, hogy a kriptotőzsde teljesíti azokat a rendeleteket, amelyek az orosz személyek pénzügyi tevékenységeit korlátozzák. Ehhez viszont hozzátette, hogy a szóban forgó határozatok kiterjesztése a széleskörű lakosságra irracionális lenne.

„Véleményem szerint nem helyénvaló, hogy oktalanul befagyasszuk az orosz állampolgárok bankfiókjait. Azok az emberek, akik pillanatnyilag a legkiszolgáltatottabbak, igénylik a legnagyobb támogatást, nemzetiségtől függetlenül. A megszorult és kínlódó kisembereknek van a legkisebb beleszólása a nemzetközi ügyek alakulásába”, magyarázta CZ.

Akárcsak a Coinbase és a kereskedelmi bankok, a Binance is a konkrétan meghatározott szankciók listáját teljesíti majd az elkövetkezendőkben. Ennél többet azonban nem szándékoznak tenni.

Az, hogy az orosz oligarchák anonim módon kereskedhetnek a felületen, a Binance vezérigazgatója szerint nem kivitelezhető, ugyanis biometrikus azonosításon alapszik a rendszer. Pénzzel viszont minden megoldható, nemdebár?

CZ a Binance vezérigazgatója

Ahogy az a fentebb olvashatókból kiszűrhető, sajnálatos módon a helyieken csattan az ostor, akiknek vajmi kevés köze van az egész konfliktushoz. A szembeszálló országok vezetői alaptalanul és feleslegesen büntetik az orosz népet ebben a helyzetben, ugyanis ők éppen annyira ártatlanok, mint ukrán társaik. Kellően nehéz dolguk van jelen pillanatban, hiszen a feléjük áramló orbitális mennyiségű gyűlölet és megvetés mellett még abban sem lehetnek biztosak, hogy holnap telik-e még betevőre. A rubel közel áll az elértéktelenedéshez, gazdasági ellehetetlenítésük a világ célja és nemzetüket gyalázzák mindenütt. Valóban ezt érdemli a vétlen civil lakosság?