A Binance világuralmi tervei: minden szektorban cégeket vásárol fel

A Binance minden gazdasági szektorban működő hagyományos vállalatok felvásárlásával igyekszik bővíteni bevételi forrásait és tovább növelni a kriptók elfogadottságát.

A Binance a világ legnagyobb kriptotőzsde címének nemes birtoklója. Aktuális céljának a hagyományos piacokon működő vállalatok bevonását tűzte ki. Ezzel a lépéssel a kriptók széleskörű elterjedését szeretné tovább növelni és diverzifikálni saját üzletágát.

“Minden gazdasági szektorban egy-két célpontot akarunk kiválasztani és azokba befektetni. Ezzel megpróbáljuk őket bevonni a kriptóba” – mondta a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao, akit 5,3 millió Twitter-követője csak CZ néven ismer.

Az interjúban Zhao azzal folytatta, hogy a hagyományos vállalatok kriptofelkarolására való ösztönzése hatást gyakorol majd a piacra és növeli az általános piaci versenyt.

Ez a bejelentés nem sokkal azután történt, hogy a Binance február elején monumentális, 200 millió dolláros befektetést eszközölt a Forbes kiadóba, ezzel a Binance a médiavállalat két legnagyobb tulajdonosának egyike lett. Ezek a lépések továbbra is bizonyítják a kriptopénz-iparág szélesebb értelemben vett valós erejét. A Binance mára mintegy 300 milliárd dolláros becsült értékre nőtt, és Changpeng Zhao a világ 11. leggazdagabb emberévé vált.

Míg a kriptotőzsdék korábban már felragasztották logóikat stadionokra és ellopták a show-t a Super Bowl-on, egy ilyen jelentős részesedés megszerzése egy olyan nagy múltú médiavállalatban, mint a Forbes, a Binance-t komoly szereplővé teszi a felvásárlások és befektetések terén. A Binance már korábban is próbálkozott a közvetlen alaptevékenységén kívül eső eszközök és vállalatok megvásárlásával. 2020 áprilisában megvette a CoinMarketCap weboldalt, 2021 december végén pedig többségi részesedést vásárolt a Swipe kártyafizetési szolgáltatóban. A bevételek diverzifikálása szempontjából bölcs lépésnek tűnik a digitális eszközökön kívüli hagyományos vállalkozások felkarolása, amelyek 90%-a jelenleg a tőzsdén fizetett kereskedési díjakból származik CZ szerint.

Az Egyesült Királyság figyelmezteti a Binance kriptotőzsdét

A Binance nemrég indított egy fizetési leányvállalatot, amelyen keresztül befektetett egy szabályozott brit szervezetbe. Az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleti Hatósága (FCA) szerint a tőzsde előélete miatt az üzlet nagy aggodalomra ad okot. A hatóság jelentést adott ki a Binance Markets-en, válaszul a Binance fizetési szolgáltatója, a Bifinity és az Eqonex befektetési cég stratégiai partnerség megkötésére. Egy 36 millió dolláros átváltható kölcsönt nyújtottak a vállalatok termékeinek bővítésére, beleértve a jelenleg FCA-regisztrált Digivaultot is.

A tranzakció eredményeként a Hatóság szerint “a Binance csoporthoz tartozó magánszemélyek és szervezetek a pénzmosási rendeletek értelmében a Digivault haszonhúzóivá válhattak”. Ez a Digivault számára potenciális szabályozási problémákat sejtet.

A Binance a Bloomberg szerint tárgyalásokat folytat a dubaji működési engedély megszerzéséről is. Mindez akkor történik, amikor az Egyesült Arab Emírségek azon törekszik, hogy a Közel-Kelet digitális eszközök oázisává váljon.