A Bitcoin 20 ezer dollár alá már nem fog esni Willy Woo szerint

A népszerű kriptoelemző Willy Woo szerint a Bitcoin 20 ezer dollár alá már nem fog esni. Igaz, hogy a Bitcoin árfolyama folyamatosan emelkedik. De később vajon mire számíthatunk a korábbi időszakokban tapasztaltak alapján?

A Bitcoin 20 ezer dollár alá már nem megy?

2020 utolsó negyedéve hatalmas változást hozott a Bitcoin árfolyamának alakulásában. A folyamatos áremelkedésnek köszönhetően sikerült megdönteni a történelmi rekordot és a Bitcoin átlépte a 20 ezer dolláros értéket december 16-án. De még itt sem állt meg a növekedés. 2021 január 2-án, tehát körülbelül 2 héttel később már új mindenkori rekordot ünnepelhettünk, ugyanis a Bitcoin árfolyama átlépte a 30 ezer dolláros küszöböt.

A Bitcoin árának ugrásszerű változását látva sokan esélylatolgatásba kezdtek azt illetően, hogy miképp változhat a jövőben az árfolyam. Egyrészt mindenki szeretné tudni, hogy mégis milyen magasságokba emelkedhet még az árfolyam, másrészt mi a lehetséges legrosszabb kimenetel, ha az ár zuhanásnak indul. Willy Woo, aki az egyik legnépszerűbb elemzőnek számít a szakmában, korábban úgy nyilatkozott, hogy akár az egymillió dolláros Bitcoinra is megvan az esély. Ezúttal legújabb tweetjében azt jelentette ki, hogy a Bitcoint 20 ezer dollár alatt sohasem fogjuk újra látni. A 24 ezres támogatási szint alá is csak abban az esetben esne, ha a tavaly márciusban bekövetkezett világjárvány miatti likviditási válsághoz hasonló eseményre kerülne sor.

Mi a különbség a 2013-as, 2017-es és 2020-as időszak között?

Egy másik elemző megvizsgálta a 3 fő időszakot, amikor a Bitcoin árfolyama ugrásszerűen emelkedni kezdett, tehát a 2013-as, 2017-es és a jelenlegi 2020-21-es bika rohamot. Az elemző szerint a mostani ciklus 150 nappal a 2020-as felezést követően kezdődött. Összehasonlításképpen az úgynevezett inflexiós pontot 2017-ben 250 nappal a felezés bekövetkezése után figyelhettük meg, míg 2013-ban mindössze 50 nap után.

Annak ellenére, hogy a Bitcoin piaci részesedése nemrég már meghaladta a 600 milliárd dollárt, a lenti grafikon azt mutatja, hogy gyors növekedés szempontjából még mindig messze vagyunk a 2013-as és 2017-es csúcstól.

Bitcoin
Forrás: https://twitter.com/typerbole

Ami pedig a volatilitást illeti, az elemző így nyilatkozott: “egészen eddig nem tapasztaltunk túl nagy volatilitást lefelé” ebben a ciklusban.

A fentieken túl még érdekesség, hogy a mostani bika időszakban rengeteg intézményi befektető vásárol Bitcoint. A lakossági befektetők aktivitása azonban elmarad a korábbi időszakokban tapasztaltaktól. A nagy befektetők többnyire hosszú távra terveznek a kriptovalutával, így abszolút a hodler mentalitás a jellemző a befektetők között. Emiatt viszont a Bitcoin folyamatos likviditási gondokkal küzd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük