A bitcoin árfolyama hullámvasútra ült megint

A bitcoin árfolyama az elmúlt napokban néhány komolyabb hullámot volt kénytelen átélni, ahogy azt a diagramok is mutatják. Míg néhány napja történelmi csúcsra ért az árfolyam 61 ezer dollár fölé, addig a hétvégén történt néhány esemény hétfőre visszatolta az árat 55 ezer dollár környékére. A cikk írásának pillanatában 55600 dollár körül mozog az ár, miután úgy tűnik, hogy nem léptek be vevők azért, hogy megállítsák az árfolyam zuhanását.

Az árfolyamot leginkább érintő esemény az a bizonytalanság volt, amit az elmúlt napok hírei okoztak Indiából. Ugyanis felmerültek olyan pletykák, amelyek szerint az indiai kormány büntetné a kriptovaluták kibocsátását, bányászatát, kereskedelmét is. Ráadásként pedig a PancakeSwap és a Cream Finance DeFi-projektek áldozatul estek egy phising-támadásnak, amelyben a felhasználóikat arra akarták ráveni, hogy adják ki privát kulcsaikat a weboldalon.

A Bitcoin árfolyama kisebb megingást szenvedett el hétfőn

Mindkét projekt azonnal tájékoztatta felhasználóit és felszólította őket, hogy ne is próbálkozzanak a belépéssel addig, amíg a probléma nem oldódik meg. A hétfői kisebb visszaesés ellenére a kereskedők nagyon optimisták a Bitcoin árának felívelésében. Főleg, hogy egy nemrégiben készített felmérés újabb tőkebeáramlást vizionál. Eszerint ugyanis az amerikai állampolgároknak a koronavírus-járvány miatt juttatandó újabb, 400 milliárdos segélycsomag 10%-a is kiköthet bitcoinban vagy más pénzeszközökben. Ráadásul szintén az árfolyam újabb fellendülésére utalhat az is, hogy rekordnagyságú open pozíció van a BTC futures piacon. A 22,5 milliárdos rekordérték azt is jelzi, hogy a befektetők bizakodóak továbbra is az árfolyam fellendülésében.

Természetesen egy-egy ilyen hullámvölgy kapcsán mindig megjelennek szakértők, akik biztosan tudni vélik a vissazesés okát. Most is rengeteg helyen írnak arról, hogy mi okozta a BTC árfolyamának hétfői kilengését. Például a CrossTower cégének kereskedési vezetője szerint hozzájárulhatott a hétfői visszaeséshez az is, hogy a Holdújév óta a kínai szereplők nem kereskednek olyan volumenben, mint korábban. Ráadásul hétvégenként mindig nagyobb összegben adnak el a kereskedők. Azért azt még itt a végén meg kell említeni, hogy néhány altcoint egyáltalán nem érintett a BTC árfolyamának kisebb visszaesése. Például az Enjin 32%-ot tudott emelkedni és 3 dolláros történelmi csúcsra jutott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük