A Bitcoin ASIC gyártója, a Bitmain felfüggesztette a munkabérek kifizetését

A cég a “nettó pozitív cash flow” elérésének nehézségére hivatkozott a döntés meghozatalakor.

A bitcoin alkalmazás-specifikus integrált áramköröket (ASIC) gyártó Bitmain szünetelteti az alkalmazottak bérkifizetéseit szeptembertől.

A legutóbbi helyi hírek szerint, amelyek több, az ügyben érintett Bitmain-alkalmazottra hivatkoznak, a cég állítólag minden “bónuszt és ösztönzőt” megvont a munkatársaitól, és még mindig nem fizette ki a múlt hónap óta esedékes fizetéseket. Emellett 50%-kal csökkentették az alkalmazottak alapfizetését. Egy, a Bitmain által küldött üzenetben ez áll:

“A szeptemberi hónapban a vállalat még mindig nem ért el pozitív nettó cash flowt, különösen az [új] ASIC-k megrendelései terén. A vezetőség ezért úgy döntött, hogy szünetelteti a szeptemberi hónapra vonatkozó fizetéseket, és október 7-e után felülvizsgálja a helyzetet “.

A 2013-ban Pekingben alapított Bitmain, a világ egyik legnagyobb Bitcoin bányászati ASIC-gyártójává nőtte ki magát. A becslések szerint a piaci teljesítménye csúcspontján 70%-os volt a részesedése. Jelenleg a cég Antminer ASIC-sorozata vezeti az iparágat a Bitcoin bányászatához szükséges hashráta számítások tekintetében.

A Bitcoin-bányász Hive augusztusban bejelentette, hogy 2000 Bitmain S19 XP ASIC bányászt vásárolt, hogy azonnal bevethesse őket. Az S19XP ASIC bányászok listaára 4653 dollár a Bitmain oldalán. A Hive szerint a cég bányászati rigjei az integrációk után megawattóránként 80 dollár bevételt generálnak majd, beleértve a régi és a nem Bitmain modelleket is.

2021-ben Jihan Wu, a Bitmain társalapítója bejelentette, hogy rendezte az egy éve tartó tulajdonjogi vitát Micree Zhan társalapítóval. A megállapodás értelmében Wu lemond a Bitmain elnök-vezérigazgatói tisztségéről, és 600 millió dollárért eladja tulajdonrészét Zhan-nak. A Bitmain akkoriban azt tervezte, hogy 2022 végére 5 milliárd dolláros értéken tőzsdei bevezetést hajt végre.

Ezeket a terveket a jelenlegi medvepiac miatt valószínűleg elvetették.