A Bitcoin bálna pénztárcák meghaladták a 2019-es örök rekordot

A kriptopiac már 2022 eleje óta viharos időszakon megy keresztül. Olyan eseményekkel, mint a Terra Luna összeomlása, az ukrán-orosz háború és az FTX botrány, ami komoly kihívást jelentett a fő kriptopénzek, beleértve a Bitcoint és az Ethereumot, hogy visszanyerjék elveszített értéküket.

Azonban, míg a kriptovilág királya, a Bitcoin, 62%-kal esett vissza csúcsáról, amely 69,000 dollár volt, a nagyhalak csendben bőségesen vásárolnak és döntenek rekordokat.

A Bitcoin bálnák nagy dobása

Október 15-én a piaci információkat nyújtó platform, a Santiment, bejelentette, hogy a Bitcoin bálnák és cápák jelentősen növelték felhalmozásukat. És ezzel az összesített számukat történeti csúcsra emelte.

A Santiment jelentése szerint azon tárcák száma, amelyekben legalább 10 BTC található – az írás pillanatában 272,000 dollár – folyamatosan nőtt. 2022 februárja óta több mint 11,806 új cím csatlakozott a csoportjukhoz. Ezzel a Bitcoin nagyhalak számát 157,000-re emelte, ami a hálózat valaha látott legmagasabb száma.

Azonban a piaci szereplők érdeklődése növekvő vásárlási nyomásra ismételten egy szűk ársávban marad.

Bitcoin, egy szűk ársávban ragadva

A Bitcoinnak a múlt héten nem sikerült áttörni az 27,000 dolláros árszinti ellenállást. Még azzal a pozitív hírrel kapcsolatban sem, hogy az SEC jóváhagyta a Grayscale Bitcoin ETF iránti törekvést. A legutóbbi árfolyammozgás, amely alacsony volatilitással és forgalommal jellemezhető, arra utal, hogy a piaci szereplők bizonytalanok azzal kapcsolatban, merre kellene lépniük.

Mivel az új üzleti hét megkezdődött, a Bitcoin fokozott kereskedelmi forgalmat és magas volatilitást tapasztalhat, és esetleg kitörhet az általa létrehozott ársávból, miután azt több alkalommal nem sikerült megtennie az elmúlt héten.

A makrohírek pedig optimisták, így a Bitcoin esetleg megkezdheti a törését 28,000 dollár felé. Azonban ha nem sikerül az áttörési kísérlet, akkor az az ársáv alsó része felé mozdul, és likviditást szed be egy újabb kísérlet előkészítéséhez.

Az írás pillanatában a Bitcoin 27,200 dollárért cserélt gazdát, napi kereskedelmi forgalma pedig 250 millió dollár volt.

Miért fontos ez?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin az utóbbi időben árproblémákkal küzdött, a piaci szereplők folyamatosan bíznak benne, amit az értékének növekedése is megerősít. Ez azt mutatja, hogy a befektetők hosszú távú érdeklődést mutatnak.